Sinop’ta KYK yurdunda 113 öğrenci zehirlendi

Sinop Merkez'deki KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan 113 öğrenci, bulantı ve kusma şikayetiyle gece saatlerinde hastaneye başvurdu. Ayakta tedavi edilen öğrenciler taburcu edilirken, zehirlenme şüphesiyle yurttaki su ve gıda numuneleri laboratuvara gönderildi.

Sinop’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda kalan birçok öğrenci, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı.

Gece saatlerinde 113 öğrenci; bulantı, karın ağrısı, hafif ateş ve kusma şikayetleri yaşadı.

113 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

Bunun üzerine öğrenciler, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu.

Öğrencilerin tamamı ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken zehirlenme nedeninin belirlenmesi için yurtta kullanılan su ve gıdalardan alınan numuneler, laboratuvara gönderildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamada, olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığı, sürecin titizlikle takip edildiği ve kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceği belirtildi.