Uşak'ta 3 ton zeytinyağından 23 ton sahte zeytinyağı yaptılar
Sahte zeytinyağı üretim piyasaya hakiki zeytinyağı gibi satan iş yerine polis operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda ele geçirilen 23 ton yağın yalnızca 3 tonunun gerçek zeytinyağı olduğu ortaya çıktı.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, bir iş yerinde sağlığa zararlı ürünleri zeytinyağı ile karıştırarak çoğalttıkları ve bu yağları şişeleyerek piyasaya sürdükleri belirlendi.
Polis ekipleri tarafından iş yerine operasyon düzenlendi.
KAÇAK ZEYTİNYAĞI ELE GEÇİRİLDİ
Düzenlenen operasyon kapsamında yapılan aramalarda 2 bin 375 litre sahte zeytinyağı, 17 kilogram bitkisel karışımlı yağ, 3 ton zeytinyağı olmak üzere toplam 22 bin 375 litre bitkisel karışımlı sahte zeytinyağı ele geçirildi.
AÇIKLAMA YAPILDI
Uşak Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bahse konu operasyonla ilgili olarak yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında 'Sağlık İçin Zararlı Madde Temini' suçu kapsamında adli tahkikat başlatılmış olup, ilimiz genelinde denetim ve kontrollerimiz kararlılıkla devam edecektir." ifadeleri yer aldı.