Suyu şifalı akıyor, havası ciğerleri coşturuyor! Oraya giden dönmek istemiyor...
İki ayrı şehrin sınırları içinde bulunan tabiat harikası o yer sularının şifasıyla biliniyor. Gidenlerin dönmek istemediği tabiat harikasını resmen paylaşamıyorlar.
Bursa Büyükorhan ilçesi ile Balıkesir Dursunbey ilçeleri arasında yer alan ve suyunun şifasıyla dilden dile dolaşan paylaşılamayan tabiat harikasına giden geri dönmek istemiyor.
Güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen doğa harikası iki il arasında kaldığında nereye ait olduğu konusunda da ilçe sakinleri arasında çekişme yaratıyor.
Yemyeşil doğası, ciğerleri coşturan havası, tertemiz akan dereleri ve şifalı kaplıca suları ile 7’den 70’e herkesin akın akın gittiği noktalar arasında yer alıyor.
BİR KEZ GİDEN MÜPTELASI OLUYOR
Düğüncüler hamamları olarak bilinen bu tabiat harikasının ortasında akan derenin bir tarafı Bursa sınırlarına dahil olurken diğer tarafı ise Balıkesir sınırlarına dahil oluyor.
Hal böyleyken paylaşılamayan hale gelen tabiat harikasında, Aliova çayının kenarından çıkan doğal kaplıca suyunu köylüler yaptıkları havuzlarda toplayarak gelen vatandaşları şifalarından yararlandırıyorlar.
Havuzlarda biriken ve sıcaklığı 38 derece olan bu kaplıca suları bölgeye gelenlere ücretsiz olarak sunuluyor. Şifalı sudan faydalanmak isteyen çok sayıda vatandaş buraya yaz kış demeden şifalı sulardan yararlanmaya geliyorlar.