E-Okul takdir ve teşekkür hesaplaması değişti

E-okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama yapacak olanların , sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notu sorgulamaları yaparken devamsızlıklarına da dikkat etmesi gerekiyor.

Giriş: 09.01.2019 - 09:23 Güncelleme:
Haber Merkezi

E-Okul'da yer alan VBS sayesinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gerekli bilgileri girerek, öğrencilerin eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

E-Okul’da güncel sınav, not ve devamsızlık durumu gibi bilgileri sorgulamak isteyen veliler ve öğrenciler, yazılı ve sözlü puanlarına göre takdir ya da teşekkür alıp alamadığını hesaplıyorlar.

DEVAMSIZLIK KRİTERİ

E-okul üzerinde takdir teşekkür hesaplaması yaparken, dikkat edilmesi gereken konuların başında ise devamsızlık geliyor.

NOT YETERLİ OLMUYOR

Yayınlanan yeni yönetmelik değişikliğinin ardından, takdir teşekkür hesaplama işlemi de değişiklik gösterdi.

Buna göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler, belge almaya hak kazanamayacak.

PUAN SİSTEMİ

Yayınlanan yönetmeliğe göre; tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden; a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.