Eğitim

Öğretmenlerin şehirler arası yer değiştirme sonuçları belli oldu

Öğretmenler iller arası yer değiştirme sonuçlarını MEBBİS ya da e-Devlet'ten öğrenebilecek.

Şimdi seçim zamanı: 10 soruda 2024-YKS tercihleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre, tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos arasında yapılacak. Üniversite seçimini yapacak öğrenciler için kılavuz niteliğinde kritik bilgiler yayınlandı.

LGS tercih süreci bugün sona erecek

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan tercih süreci bugün sona erecek.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru duyurusu

Kadrolu öğretmenlerin yer değişikliği başvuruları 1-7 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 16 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan tercih yapacak öğrencilere tavsiyeler

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

YKS Türkiye birincileri belli oldu: Nasıl hazırlandılar, hedeflerinde neler var

Lise öğrencilerinin hangi üniversitelere gideceğini belirleyen YKS'de tüm soruları başarı ile yanıtlayarak tam puan alanlar, başarılarını borçlu oldukları çalışma metotlarını ve hedeflerini anlattı.

Necmettin öğretmenin şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti

Bölücü terör örgütü PKK'nın katlettiği Necmettin Yılmaz'ın şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti. Necmettin öğretmen ailesi ve öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı.

YKS istatistikleri açıklandı

Açıklanan YKS istatistiklerine göre öğrenciler TYT'de matematikten 40 soruda 7,955 net ortalamasını tuttururken AYT'de bu rakam 5,547 oldu.

TYT puanı ile alan 2 yıllık üniversite (önlisans) bölümleri 2024

YKS sonuçları ile birlikte TYT ile alan bölümler nelerdir? TYT puanı ile nereye gidilir? TYT bölümleri nelerdir? gibi soruların yanıtını arayanlar için, detaylar haberimizde...

KPSS lisans 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç takvimi 2024

KPSS'de ter döken adaylar, şimdi ise sonuç tarihine odaklandı. Alacakları puan ile atanacak olan milyonlarca aday, KPSS lisans 2024 sonuçlarını bekliyor. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından açıklanan tarih...

2024 KPSS soru ve cevapları açıklandı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin sitesinde erişime açıldı.
Başa dön