Kar yurdu terk ediyor, yerini yağmura bırakıyor

Yurt genelinde etkili olan kar yağışları, yarından itibaren yurdu terk etmeye başlayacak. Hava sıcaklıkları giderek yükselirken, yağmurlu havanın etkisini göstermesi bekleniyor.

Giriş:
Haber Merkezi

Soğuk ve karlı hava son günlerini yaşıyor. Özellikle yurdun batı kesiminde kar, yerini yağmura bırakıyor. Yarın Türkiye'nin doğu kesimlerinde kar yağışı bir süre daha kendini gösterecek, ancak sıcaklıklar yükselmeye devam edecek.

SICAKLIKLAR 12 DERECEYE KADAR ÇIKACAK

Özellikle bugün İstanbul'da 0 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları, perşembe günü 12 dereceye kadar yükselecek.

YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kar, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneybatısında yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa’da kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m2), Samsun, Ordu ve Gaziantep’te kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-50 kg/m2), Amasya, Tokat, Çorum’un doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak ile Malatya, Tunceli, Erzurum ve Van’ın güney ilçelerinde yoğun kar (20-50 cm.) şeklinde olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

SALI

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

CUMA

CUMARTESİ

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.