Eğitime kar engeli: Birçok il ve ilçelerde okullar tatil edildi
Kar yağışı sonrası yaşanan don ve buzlanma olayları nedeniyle birçok il geneli ve ilçede okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağış ve kar yağışının ardından don ve buzlanma yaşandı..
Bu nedenle bazı il ve ilçelerde 13 Ocak salı günü de okullara ara verildi.
ORDU'DA BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL
Ordu'nun bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.
Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, don riski ve buzlanma nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ünye ilçelerindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile halk eğitimi merkezlerinde 1 gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş veya anasınıfına devam eden annelerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 ilçenin tamamında, 4 ilçenin de bazı okullarında eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Andırın, Çağlayancerit, Elbistan, Ekinözü, Göksun ve Nurhak ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, Türkoğlu, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Pazarcık ilçelerindeki kırsal mahallelerde bulunan bazı okullar için de 1 gün süreyle tatil kararı alındığı bildirildi.
TOKAT
Yurdun büyük kısmını etkisi altına alan kar yağışı Tokat’ta da etkili oldu.
Tokat Valiliği kar yağışı sebebiyle il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.
Valilikten yapılan açıklamada “Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda; yoğun kar yağışı etkisiyle oluşabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir olarak; Tokat il genelinde tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde 13 Ocak 2026 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarındaki engelli ve hamile personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.
KASTAMONU
Kastamonu’da kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.
Kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don riski nedeniyle il merkezinde 13 Ocak Salı günü taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
BAYBURT'UN DEMİRÖZÜ İLÇESİ
Bayburt’un Demirözü ilçesinde beklenen yoğun kar yağışı ve buna bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Demirözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, ilçenin tamamında etkisini sürdürmesi beklenen olumsuz hava şartları sebebiyle yarın eğitim faaliyetlerine ara verilmesi kararı alındığı bildirildi.
Duyuruda, "İlçemiz genelinde devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve buna bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 13.01.2026 Salı günü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Alınan karar doğrultusunda, Demirözü ilçe genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin söz konusu tarihte yapılmayacağı belirtildi.
MARDİN'İN 4 İLÇESİ
Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda 13 Ocak Salı günü Dargeçit, Midyat, Mazıdağı ve Savur ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personel, kronik rahatsızlığı bulunan çalışanlar, 0-6 yaş çocuğu olan anneler ile hamile personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimlerde görev yapan personelin durumunun ise ilgili birim amirlerince değerlendirileceği kaydedildi.
ESKİŞEHİR
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde olumsuz hava şartları sebebiyle okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı.
Bölge genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de kar yağışı ve buzlanma meydana gelirken, Mihalıççık ilçesinde okullar tatil edildi. Mihalıççık Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı, buzlanma ve hava muhalefetinden dolayı 13 Ocak 2026 (Salı) günü ilçemiz genelindeki okulların 1 gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir" denildi.
HAKKARİ
Hakkari'de olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik veriler doğrultusunda ilimiz genelinde bu gece saat 03.00 itibarıyla şiddetini artırarak, yarın saat 15.00’e kadar devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı, tipi, fırtına ve çığ riski nedeniyle yüksek kar örtüsüne sahip özellikle yüksek ve eğimli bölgelerde ulaşımda ciddi aksamalar yaşanabileceği, can ve mal güvenliği açısından risk oluşabileceği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Yoğun kar yağışı, tipi, fırtına, çığ ve buzlanma riski nedeniyle Hakkâri il genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri dâhil olmak üzere 13 Ocak 2026 Salı günü 1 süreyle eğitime ara verilmiştir" denildi.
BATMAN'IN KOZLUK İLÇESİ
Meteoroloji değerlendirmelerine göre 13 Ocak Salı günü kar yağışı beklenen Batman Kozluk'ta buzlanma ve don olaylarına karşı tedbir alındı.
Bu kapsamda yarın ilçe genelinde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
YOZGAT
Yozgat’ta beklenen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre ilimizde beklenen kar yağışı ve düşük hava sıcaklığına bağlı meydana gelebilecek buzlanma sebebiyle muhtemel risklerin önüne geçmek amacıyla Yozgat il merkezimiz ile birlikte Akdağmadeni, Çandır ve Çayıralan ilçelerimizde 13 Ocak 2026 Salı günü özel öğretim okulları da dahil tüm kademedeki okullar ile tüm özel öğretim kurslarında/kurumlarında ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.
Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personel ile okul öncesi eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.
ADIYAMAN'IN 3 İLÇESİ
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçede devam eden yoğun kar yağışı dolayısıyla öğrencilerin güvenliğinin göz önünde bulundurulduğu belirtildi. Bu kapsamda 13 Ocak Salı günü ilçe genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtilen açıklamada, aynı gün ilçedeki kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile, kronik rahatsızlığı bulunan personel ile 0-6 yaş arası çocuğu bulunan kadın kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşlara olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Adıyaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda yapılan ek değerlendirmeler sonucunda Tut ve Besni ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi. Öğrencilerin güvenliğinin ön planda tutulduğu vurgulanan açıklamada, söz konusu ilçelerin genelinde 13 Ocak Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklamada, aynı gün bu ilçelerdeki kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personel ile 0-6 yaş arası çocuğu bulunan kadın kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşlardan olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
SİNOP
Sinop Valiliği, il genelinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, oluşan kar örtüsü ve buzlanma riski nedeniyle olası olumsuzluklara karşı önleyici tedbir aldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 13 Ocak 2026 Salı günü Merkez ilçe ile Ayancık, Erfelek, Dikmen, Gerze ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Boyabat ilçesinin ise bazı bölgelerinde taşımalı eğitime kısmi olarak ara verildiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, taşımalı eğitime ara verilen ve tabloda belirtilen ilçe ve köylerde, taşımalı eğitim kapsamında görev yapan engelli ve hamile kamu görevlilerinin 13 Ocak Salı günü idari izinli sayılacağı belirtildi.
Valilik, vatandaşların ve öğrencilerin güvenliği için alınan karara ilişkin kamuoyunun bilgilendirildiğini vurguladı.
KONYA'DA 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL
Konya'da 3 ilçede yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Kentteki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Ahırlı, Halkapınar ve Hadim ilçelerinde yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasına göre, Halkapınar ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelde 1 gün idari izinli sayılacak.
SİVAS'TA KENTİN TAMAMINDA TATİL
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yoğun kar yağışı uyarısında bulunduğu Sivas’ta eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Sivas Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda ilimiz genelinde beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amacıyla Sivas il genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, özel eğitim, rehberlik araştırma merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri) Valiliğimiz kararıyla 13 Ocak 2026 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli, ağır kronik rahatsızlar ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.
MUŞ'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA
Muş'ta yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ riski nedeniyle 13 Ocak Salı günü okullar tatil edilirken, bazı kamu personeli de idari izinli sayılacak.
Son meteorolojik değerlendirmelere göre Muş genelinde gece saatlerinden itibaren etkisini artırması ve yarın da devam etmesi beklenen kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve yüksek kesimlerde çığ riski oluşturuyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınan tedbirler kapsamında 13 Ocak Salı günü Muş genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (üniversiteler hariç) eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan personel ile çocuğu anaokulu ve kreşe devam eden kadın personel de aynı gün idari izinli sayılacak.
KAYSERİ
Kent genelinde akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası yarın beklenen yoğun buzlanma ve don nedeniyle Kayseri’de okullar 1 gün süre ile tatil edildi.
Kayseri Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde 13 Ocak 2026 Salı günü, gün boyunca yoğun buzlanma ve don hadisesi görüleceği, bunun da genel hayatın olağan akışını olumsuz etkileyeceği, ulaşımda aksamalara sebep olacağı değerlendirilmektedir. Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla taşımalı eğitim il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak il genelindeki, resmi özel kreşler, ana okulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüleri, özel eğitim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 13 Ocak 2026 Salı günü süreyle eğitime ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
ADANA'DA 1 İLÇEDE TATİL
Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Tufanbeyli Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları sebebiyle 13 Ocak Salı günü ilçedeki tüm okullarda eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Yetkililer, kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açabileceğini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.
MALATYA'DA 8 İLÇEDE TATİL
Kaymakamlıklardan yapılan açıklamada, Pütürge, Arapgir, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Doğanyol, Arguvan ve Darende ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime yarın ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.
Öte yandan Yazıhan ilçesinde ise bazı okullardaki taşımalı eğitime yarın ara verildiği kaydedildi.
Bu arada Malatya-Darende ile Darende-Gürün kara yolu kar yağışı nedeniyle çekici ve kamyon trafiğine kapatıldı.
BİNGÖL
Valiliğin, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan paylaşımda, kent genelinde yoğun kar yağışının devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, "Olumsuz hava koşullarının aşırı buzlanma ve yüksek kesimlerde çığ şeklinde olacağı yönündeki tahminler doğrultusunda, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma amacıyla 13 Ocak Salı günü il merkezimiz ile ilçelerimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli, hamile, ağır kronik rahatsızlığı olan personelimiz ile çocuğu anaokulu ve kreşe devam eden kadın personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaklardır." ifadelerine yer verildi.
Bingöl'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilmişti.
TEKİRDAĞ'DA 2 İLÇEDE OKULLAR TATİL
Malkara ve Şarköy ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime yarın da ara verildi.
Kaymakamlıklardan yapılan açıklamada, kar ve olumsuz hava koşulları sebebiyle kırsal mahallelerdeki okullar ile taşımalı eğitim kapsamında bulunan okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.
Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan okullarda ise eğitim öğretim faaliyetlerinin planlandığı şekilde sürdürüleceği belirtildi.
SAMSUN
Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar sonrasında buzlanma, don, sis ve pus meydana geleceği, buna bağlı olarak ulaşımda aksama yaşanabileceği belirtildi.
Bu kapsamda, tedbir amaçlı Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, müftülüğe bağlı ihtiyaç odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi.
Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamileler, engelliler ile çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler 1 gün idari izinli sayılacak.
KOCAELİ'DE TAŞIMALI EĞİTİME ARA
Kocaeli Valiliği, yüksek kesimlerde etkili olması değerlendirilen buzlanma ve don nedeniyle kent genelinde taşımalı eğitime 1 gün süreye ara verildiği duyurdu.
Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kocaeli il genelinde özellikle yüksek kesimlerde 13.01.2026 Salı sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülebileceğinden herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ilimiz genelinde taşımalı eğitime (özel eğitim dahil) 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.” denildi.
BİTLİS İL GENELİNDE EĞİTİME ARA
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 13 Ocak Salı günü beklenen kar yağışı ve olası buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği belirtilerek, şöyle denildi:
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre; ilimiz genelinde yarın yoğun ve kuvvetli kar yağışı ile birlikte, hava sıcaklarının düşmesi ve aşırı soğuklara bağlı olarak buzlanma riski bulunmaktadır. Öğrenci ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği göz önünde bulundurularak 13 Ocak 2026 Salı günü Bitlis il genelinde tüm okullar, örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim kurumları, kreşler, Kur’an kursları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim-öğretime bir (1) gün süre ile ara verilmiştir.
Açıklamada, “Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 0–6 yaş arası çocuğu bulunan anneler, hamile ve engelli çalışanlarımız ile kronik rahatsızlığı olan personellerimiz de idari izinli sayılacaktır. Verilen hizmetin niteliği gereği 24 saat esasına göre çalışan kurumlarımızda hizmetlerin aksamaması için birim amirlerince gerekli tedbirler alınacaktır." denildi.
GÜMÜŞHANE
Gümüşhane’de gece saatlerinde başlayan ve gün içinde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 13 Ocak 2026 Salı günü bir gün ara verildi.
Meteorolojik uyarıları dikkate alan Gümüşhane Valiliği, hava sıcaklıklarının düşmesiyle yollarda oluşabilecek buzlanma riskine işaret ederek, tüm resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumlarında eğitimin tatil edildiğini duyurdu.
Açıklamada, ayrıca kamu çalışanlarından hamile, engelli, malul, ağır kronik hastalığı bulunan personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve ilkokula giden kadın personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimlerde görev yapanların durumunun ise birim amirlerince değerlendirileceği aktarıldı.
ELAZIĞ
Elazığ’da kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.
Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"13 Ocak 2026 Salı günü ilimizde beklenen yoğun kar yağışı ve buna bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek buzlanma nedeniyle, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an kurslarında eğitim ve öğretime il merkezinde 1 gün ara verilmiştir. İlçelerimizin durumu ilçe Kaymakamları tarafından değerlendirilecektir. Kamu kurumlarında görev yapan malul, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır. Anne ve babası çalışan anaokulu ve kre?e devam eden çocukları bulunan personel ile engelli çocuğu bulunan personelden birinin, söz konusu tarihte idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personellerin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirilecektir"
NİĞDE
Niğde Valiliği, meteorolojik veriler doğrultusunda il genelinde beklenen buzlanma ve don olayı nedeniyle eğitimle ilgili alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.
Yapılan basın açıklamasında, 13 Ocak 2026 Salı günü Niğde genelinde buzlanma ve don hadisesinin etkili olmasının beklendiği, bu durumun özellikle ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtildi. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla il genelinde köy ve kasabalardan yapılan taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.
Açıklamada ayrıca Çiftlik ilçesinde eğitim-öğretime tamamen ara verildiği ifade edilirken, taşımalı eğitim kapsamında bulunmayan diğer il ve ilçe merkezlerinde ise eğitim-öğretime devam edileceği vurgulandı.