Ergin Ataman: Mükemmel basketbol oynadık

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Letonya maçının ardından "Mükemmel basketbol oynadık. Tüm Avrupa'ya turnuvanın en iyi takımlarından biri olduğumuzu gösterdik" dedi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) A Grubu'ndaki ilk maçında ev sahibi Letonya'yı 93-73 mağlup eden A Milli Takım'da başantrenör Ergin Ataman, bu galibiyetle turnuvanın en iyi takımlarından biri olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Başantrenör Ataman ile milli oyuncu Kenan Sipahi, Arena Riga'da oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"BU ŞEKİLDE BASKETBOL OYNAMAYA DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR"

Maça çok iyi başladıklarını belirten Ergin Ataman, şu ifadeleri kullandı:

Müthiş defans yaptık, topu çok iyi taşıdık. Maçı kontrol ettik. İkinci çeyreğin sonunda birçok gereksiz top kaybı yaptık. Üçüncü çeyreğe iyi başladık, rakibimize kolay atış şansı tanımadık. Özellikle hücumda Kenan Sipahi çok iyi maç çıkardı. Larkin ve Cedi de müthiş oynadı. Alperen Şengün'ü çok iyi kullandık. Mükemmel basketbol oynadık. Bizim için önemli bir galibiyet. Tüm Avrupa'ya turnuvanın en iyi takımlarından biri olduğumuzu gösterdik. Maçtan önce herkes Letonya'yı favori gösteriyordu. Oyuncularıma çok güçlü takım olduğumuzu söyledim ve bunu parkede gösterdik. Bu şekilde basketbol oynamaya devam etmemiz gerekiyor.

"KENAN, POTANSİYELLİ YÜKSEK BİR OYUNCU"

Kenan'ın çok iyi performans sergilediğini aktaran 59 yaşındaki başantrenör, şu şekilde konuştu:

Kenan, potansiyeli yüksek bir oyuncu. Ona çok güveniyoruz, takımın 1 numaralı oyun kurucusu. Topu iyi organize etti. Benim için sürpriz değil. Önümüzdeki maçlarda nasıl oynaması gerektiğini kendisi de anladı. Kenan'ı tebrik ediyorum.

"DAHA DA ÖZGÜVEN GELDİ"

Milli takımın Letonya'ya karşı dış atışlardan bulduğu 15 isabetle EuroBasket tarihinde en fazla üç sayı kaydettiği maçını oynadığı hatırlatılan Ataman, şu değerlendirmede bulundu:

Bu oyun tarzıyla bu rakamı daha da arttırırız. Bulduğumuz atışların büyük çoğunluğu boş atışlar. Topu çok iyi çeviriyoruz. Rakipler içeriye kapanmak zorunda kalıyor. Hem ikili hem de iç dış oyununu çok iyi oynuyoruz. Hazırlık maçlarında düşük yüzdeyle atıyorduk ama böyle gitmeyeceğini biliyorduk. Daha da özgüven geldi. Bunu bu oyun tarzıyla daha da arttırabiliriz.

"TAKIMIN ÇOK İYİ BİR KİMYASI VAR"

Karşılaşmada kaydettiği 19 sayıyla galibiyette önemli rol oynayan Kenan Sipahi, topu çok iyi paylaştıklarını kaydetti.

Mücadeleye etkili başladıklarını ifade eden milli oyuncu, şu şekilde görüş belirtti:

Maçın başında Alperen Şengün ve Alperen ile etkili olduk. Bu takımın çok iyi bir kimyası var. Topu çok iyi paylaştık. Sadece bir maçı kazandık. Önümüzdeki müsabakalarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.