4 büyüklerde yabancı kontenjanı son durum

Dört büyükler kış transfer döneminde hareketlendi. Beşiktaş ve Galatasaray yabancı kontenjan sorunu yaşamazken Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yeni takviyeler için mevcut yabancılardan bazılarına veda etmesi gerekiyor.

Ara transferin başlamasıyla özellikle dört büyüklerin çalışmları hızlandı.

Görünen o ki 6 Şubat'ta sona erecek kış transfer dönemi, bu kez hayli hareketli geçecek. 

Peki kadrolardaki yabancı durumu ne? Kimin kontenjanı müsait? Kimin genç oyuncuya ihtiyacı var? Dört büyüklerin durumunu yakın plana aldık.

Bilindiği üzere takımlarımız 12+2 yabancı oyuncu kuralıyla kadrolarını düzenleyebiliyor.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'DA SORUN YOK

Şu anda Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda 10 yabancı futbolcusu bulunuyor. Galatasaray'da ise bu sayı 11.

Böylelikle Beşiktaş ve Galatasaray yabancı transferinde kontenjana takılmayacak gibi gözüküyor.

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR'DA SAYI ÇOK

Takviyelere başlayan Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise eldeki yabancılardan pek çoğuna veda etmesi gerektiği ortada.

Fenerbahçe'de yabancı oyuncu kontenjanında 16 oyuncu bulunuyor. Trabzonspor'da ise bu rakam 15.

ARA TRANSFERDE GALATASARAY ÖNDE

Dört büyükler, 2000-2025 arasında ara transferde 150 milyon euroyu aşan harcama yaptı.

Galatasaray 25 futbolcu alıp 50,8 milyon euro öderken Fenerbahçe 17 takviye yapıp 45,7 milyon euro harcadı.

Trabzonspor'un 23 transferine karşılık kasasından 28,2 milyon euro çıktı. Beşiktaş ise 16 transfere 26 milyon euro ödedi.

ARTI 2 KONTENJANI NEDİR?

TFF talimatlarına göre A takım listesine 14'ü A Milli takıma uygunluğu olan futbolcunun yanında 14 de yabancı oyuncu yazılabiliyor.

Ancak bu 14 yabancının en az ikisinin 1 Ocak 2002 veya sonrası doğumlu olması gerekiyor; aksi halde 12 yabancıya lisans çıkabiliyor.

Beşiktaş'ta bu kontenjana uygun oyuncu yok. Galatasaray'da bir isim varken Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise artı 2 kontenjanı dolu.