4 büyüklerin santrforlarının gol katkıları

Süper Lig'de zirve yarışı tüm hızıyla devam ederken 4 büyüklerin golcülerinin skora olan katkılarını derledik.

Giriş: 16.03.2021 - 11:02 Güncelleme:
Özel İçerik

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken santrforların önemi son maçlarda daha da ön plana çıkmaya başladı.

Bu süreçte 4 büyükler golcülerinden nasıl yararlandı? Kralspor olarak şampiyonluk yarışında bulunan kulüplerin forvetlerini mercek altına aldık.

BEŞİKTAŞ'IN GOLCÜLERİNDEN 31 GOL

1 maçı eksik olmasına rağmen 63 puanla ligin zirvesinde bulunan Beşiktaş, golcülerinden en çok verim alan takımların başında geliyor. Sezon başında Aboubakar ve Larin'le yola başlayan siyah-beyazlılar Cenk Tosun'un da takıma katılmasıyla hücum hattında oldukça büyük alternatife sahip oldu.

Geride kalan 30 haftada Aboubakar 15, Larin 14 ve Cenk Tosun 2 gol atarak takımlarının attıkları 62 golün 31'ini atarak gol yükünün %50'sini omuzlamayı başardı.

GALATASARAY'IN GOLCÜLERİNDEN 22 GOL

Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde bulunan Galatasaray da golcülerinden iyi verim alan takımlar arasında yer alıyor.

Sezon başından bu yana Falcao'dan 8, Diagne'den 9 ve Mostafa Mohamed'den 5 gollük katkı alan sarı-kırmızılıların attıkları 58 golün 22'sinde santrforlarının doğrudan payı bulunuyor.

FENERBAHÇE'DE 5 FARKLI İSİMDEN 19 GOL

Sezona büyük umutlarla başlayan ve santrfora Samatta, Ademi ve Cisse'yi alan sarı-lacivertliler bir türlü istenilen verimin alınamamasından dolayı Thiam ve Valencia'yı da o bölgede kullanmak zorunda kaldı.

İşte ligde 53 gol atan Fenerbahçe'nin santrforlarının attığı gol sayıları:

Samatta: 4

Cisse: 4

Valencia: 5

Thiam: 6

Ademi: 0

TRABZONSPOR'DA GOLCÜLER SESSİZ

Son maçlardaki performans düşüklüğüyle zirve yarışında geride kalan bordo-mavililerde santrforlar Afobe ve Djaniny ise gol sayısı olarak oldukça verimsiz bir sezon geçirdi. Bu süreçte iki forvet de 4'er golle takımının attığı 35 gole katkı sağladı.

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.