Cem Bölükbaşı, Le Mans 24 Saat Yarışı'na katılacak
Cem Bölükbaşı, 2025 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın Fransa'nın Le Mans kentinde yapılacak 4. ayağında piste çıkacak.
Kariyerini Avrupa Le Mans Serisi'nde (ELMS) sürdüren otomobil sürücüsü Cem Bölükbaşı, 14-15 Haziran tarihlerindeki Le Mans 24 Saat Yarışı'nda mücadele edecek.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun açıklamasına göre, bu sezon ELMS'de Nielsen takımıyla LMP2 kategorisinde yarışan Cem, 2025 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın Fransa'nın Le Mans kentinde yapılacak 4. ayağında piste çıkacak.
24 NUMARALI ARACI KULLANACAK
Cem, De la Sarthe Pisti'ndeki 24 saatlik mücadelede, Colin Braun ve Naveen Rao ile beraber Nielsen takımının Pro/AM kategorisinde yarışacak 24 numaralı aracını kullanacak.
"GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ"
Açıklamada görüşlerine yer verilen 27 yaşındaki pilot, şu ifadeleri kullandı:
Bu yarış motor sporlarında ikonik bir yer edinirken, dayanıklılığın ve stratejinin nihai sınavı oluyor. Böylesine köklü ve zorlu bir mücadelede yer almak benim için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Le Mans’a hazırlanırken Nielsen Racing’deki ekibimle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz.