Trabzonspor, Mathias Lovik'i şehre getirdi

Trabzonspor'un anlaşma sağladığı Mathias Lovik, pazartesi akşamı saat 20.15 sularında transferi için Trabzon'a geldi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Süper Lig'in 18.haftasında Kocaelispor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor'da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Transfer çalışmalarını sürdüren bordo-mavililer sol bek transferinde mutlu sona ulaştı.

TRABZON'A GELDİ

Trabzonspor, İtalya Serie A'da Parma forması giyen Norveçli sol bek Mathias Lovik'in transferi için prensip anlaşmasına vardı.

22 yaşındaki Lovik, pazartesi akşamı saat 20.15 sularında transferi için Trabzon'a geldi.

"TRABZON'DA OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM"

Havalimanında taraftarların ilgisiyle karşılanan Lovik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’a transfer olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Lovik, "Trabzonspor’da olduğum için mutluyum. Taraftarla buluşmayı bir an önce istiyorum. Trabzon’a ilk gelişim değil. Daha önce Molde FK formasıyla buraya gelmiştim. O dönem Covid süreciydi. Kulüp bana beklentilerden, hedeflerden ve benden neler istediklerinden bahsetti. Anlatılan proje çok hoşuma gitti. Bir an önce başlamak istiyorum. Sörloth ve Trondsen ile henüz bir görüşmem olmadı. Herkesin tanıdığı, bildiği oyuncular. Sıradaki Norveçli olmak benim için gurur verici" dedi.

"BURADA BİRLİKTE OYNAMAK İSTERİM"

Lovik, Trabzonspor’un gündeminde olduğu iddia edilen arkadaşı Daniel Karlsbakk ile ilgili olarak ise, "En iyi arkadaşlarımdan biri. Burada birlikte oynamayı isterim. Bu bizim uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir rüya. Umarım gerçekleşir ama futbol bu, ne olacağını bilemezsiniz. Yine de umudum var" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK HAYALİM BİR GÜN MANCHESTER UNITED FORMASI GİYMEK"

Türkiye’de daha önce Galatasaray ve Trabzonspor’a karşı oynadığını hatırlatan Norveçli futbolcu, "Taraftarların ne kadar tutkulu olduğunu biliyorum. Burada elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu forma için savaşacağım. En büyük hayalim bir gün Manchester United forması giymek. Ancak şu an Trabzonspor oyuncusuyum ve tüm odağım burada başarılı olmak" diye konuştu.

14 NUMARAYI GİYECEK

Trabzonspor’un yeni transferi Mathias Lovik’in sağlık kontrollerinin ardından yarın yapılacak antrenmana katılması bekleniyor.

Norveçli oyuncu, bordo-mavili ekipte 14 numaralı formayı giyecek.

Bu numara daha önce Danylo Sikan’a aitti.

TRANSFERİN ŞARTLARI

Trabzonspor, Serie A ekibi ile genç savunma oyuncusu için 3 milyon euroya anlaşma sağladı.

1.83 boyundaki futbolcu, sağ bekte ve orta sahanın solunda da görev yapabiliyor.

BU SEZON LİGDE 9 MAÇTA OYNADI

Bu sezon Serie A'da 9 (472 dakika), İtalya Kupası'nda 3, (270 dakika 1 asist) maçta forma giyen Lovik, Norveç U21'de de 7 kez ter döktü.

Kendini hem savunmada hem hücumda geliştiren, sol bek olarak iki yönlü katkı verebilecek genç futbolcuya scout ekibi onay verdikten sonra hamle yapıldı.