Dünya manşetlerinde günün başlıkları
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

ABD Başkanı Trump’ın, Meksika sınırına yapılması planlanan duvar bütçesinin onaylanmaması nedeniyle ulusal acil durum ilan etmeye hazırlanması, WSJ’ın ana gündem konusuydu. ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde taraflar ABD'nin reform talepleri konusunda uzlaşma sağlayamaması ve ABD’li e-Ticaret devi  Amazon’un, eyaletteki bazı politikacılar, sendikalar ve aktivistlerden gelen itirazlar üzerine New York'ta yeni genel merkez kurma kararından vazgeçtiği belirtmesi de gazetenin manşet konularından oldu.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD Başkanı Donald Trump’ın OHAL ilan edeceği açıklamaları, NYT’ın da manşetindeydi. ABD Başkanı, bu hamlesiyle, diğer projelere ayrılan bütçeden duvar inşasına fon aktarımı yapma yetkisini eline almış olacak.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

İNGİLTERE – FINANCIAL TIMES

Rusya’nın Soçi kentinde yapılan Suriye konulu zirvede bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Üçlü Zirve Toplantısı, FT’ın ana gündem konusuydu.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

İNGİLTERE – THE TIMES

Dünkü yayınında, 15 yaşındayken terör örgütü DEAŞ’a katılmak için evden kaçan İngiliz vatandaşı Shamima Begum’un pişmalığını dile getiren bir röportajı tam sayfa yayınlayan gazete, bugünkü yayınında Begum’un ailesinin İngiliz hükümetine yönelik yardım isteklerine yer verdi.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

İngiliz parlamentosunun, hükümetin Brexit yaklaşımına ve yeniden müzakere sürecine destek veren önergeyi yeniden reddetmesi, İngiliz gazetenin gündemindeydi. Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda yapılan oylamada, hükümetin, Brexit yaklaşımına ve AB ile varılan anlaşmayı yeniden müzakere sürecine destek veren önerge, 258’e karşı 303 oyla reddedildi.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları