15 yaşındaki Martin Odegaard takımını galibiyete taşıdı

15 yaşındaki Martin Odegaard takımını galibiyete taşıdı

Norveç'in Stromsgodset takımında forma giyen Martin Odegaard adından söz ettirmeye devam ediyor.

Şimdiden dünya futbolunun dikkatini üzerine çekmeyi başaran Martin Odegaard, Stromsgodset'in Lillestrom'u 2-1 ile geçtiği maçta attığı gollerle takımını galibiyete taşımayı başardı.

15 yaşındaki Martin Odegaard takımını galibiyete taşıdı

13 Nisan 2014 tarihinde Aalesund karşısında forma giyerek Norveç Ligi tarihine en genç futbolcu olarak geçmeyi başaran Martin Odegaard bir anda dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. 16 Mayıs'ta ise Sarpsborg karşısında fileleri havalandıran genç futbolcu Norveç Ligi tarihinin en genç gol atan futbolcusu olmayı başardı.

"OYUN BİLGİSİ MUAZZAM"

Norveç futbolunun en önemli yıldızlarından Morten Gamst Pedersen, genç futbolcuyla ilgili olarak "Bu yaşta böyle bir yeteneğe sahip olması gerçekten inanılmaz. Oyun bilgisi ve tekniği muazzam" yorumlarını yapmıştı.

Bayern Münih, Manchester United'da kısa bir süre antrenmanlara çıkan Martin Odegaard 27 Ağustos 2014 tarihinde ise Norveç Milli Takımı'na seçilmeyi başardı. 15 Ekim 2014'te ise Norveç ile EURO 2016 elemelerinde forma giyen Odegaard, elemelerde forma giyen en genç futbolcu olmayı başardı.