1947'de kutlanan 23 Nisan'dan ilginç kareler

1947'de kutlanan 23 Nisan'dan ilginç kareler

Kentte 1926 yılından beri faaliyette olan Fevzi Çakmak İlkokulu'nda 67 yıldır korunan belge ve fotoğraf arşivi dikkati çekiyor.

Siyah beyaz fotoğraflarda dönemin öğretmen ve öğrencilerinin 23 Nisan'da Tiyatro, müzik ve eğlence programları, resmi geçit törenleri yer alıyor. 1959 yılında askeri araçla kent merkezinde gezinti yapılıyor.

1947'de kutlanan 23 Nisan'dan ilginç kareler

Fevzi Çakmak İlkokulu Müdürü Atakan Karabağ, cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana okulda görev yapan idareci ve öğretmenlerin bu arşivi özenle koruduğunu söyledi.

"ÖĞRENCİLERİMİZE NOSTALJİ YAŞATMAK İSTEDİK"

Okulun 88 yıldır eğitim-öğretim yuvası olduğunun altını çizen Karabağ, tarihi misyonunu, heyecanını yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı. Okulda sadece eğitim-öğretim yapılmadığını, sosyal etkinliklere de önem verdiklerini anlatan Karabağ, şunları kaydetti:

"Sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler, yıllarca ehil öğretmenlerin fedakarlıklarıyla bugünümüze kadar gelmiş. 1935 yılından itibaren yapılan faaliyetler, fotoğraflarla arşivlenmiş.

Biz de öğrencilerimize nostalji yaşatmak için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 50-60 yıl önce nasıl kutlandığını göstermek için asırlık fotoğraflarımızı çıkartıp, dijital ortamda onlara göstermeye çalıştık. Bir nebze olsun geçmişimizi hatırlatmak istedik."