DHA

İstanbul'un Ataşehir ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcuda saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda işyeri çalışanlarının cuma namazı gitmesini fırsat bilen Halil K., içerde tek bir kadın çalışanın kaldığı kuyumcuya girdi.

Yüzünde cerrahi maske bulunan şüpheli, kadın çalışan N.K.'ya bir bilezik bozdurmak istediğini söyledi.

10 altın bileziği çaldı

Daha sonra bir anda silahını çeken Halil K., N.K.'yı dizlerinin üzerine çöktürdükten sonra vitrinde bulunan 10 altın bileziği aldı.

N.K.'nın panik butonuna basması üzerine başka bir şey alamayan soyguncu olay yerinden kaçtı.

6 saat içinde yakalandı

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis kaçan kişinin peşine düştü.

Güvenlik kameraları kullanılarak şüphelinin kullandığı plakasız motosiklet takibe alındı.

Şüphelinin motosikleti eliyle kaldırıp bariyerlerin üzerinden atlatarak karşı yola geçtiği ve aracı yeşillik alanda ağaçların altına sakladığı görüldü.

Kiralık olduğu tespit edilen aracın izini süren dedektifler olaydan yaklaşık 6 saat süre sonra şüphelinin kimliğini belirledi.

Halil K. evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Şüphelinin evinde 10 altın bilezik ele geçirildi.

"Çok borcum vardı o yüzden yaptım" dedi

Gasp Büro Amirliğine getirilerek sorgulanan Halil K. poliste verdiği ifadesinde suçunu itiraf ederken "Çok borcum vardı. Bu nedenle bu olayı planladım ve gerçekleştirdim. Kimseye bir zarar vermeyecektim. Zaten elimdeki silahta kurusıkıydı. Bilezikleri satıp borçlarımı ödeyecektim" dediği öğrenildi.

Polis soruşturmasında şüphelinin daha önce olay yerinde keşif yaptığını, diğer çalışanların ve işyeri sahibinin cuma namazına gitmesini fırsat bilerek hareket geçtiği belirledi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)