İHA

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de sarı taksi...

Sık sık haksız para kazancı ve şiddet olaylarıyla gündeme gelen taksiciler, tepki çekiyor.

Özellikle turist avına çıktıklarında olay kaçınılmaz oluyor.

Taksicinin fazla para ısrarı

Bu kez yaşananların adresi Megakent İstanbul.

Yerli ve yabancı turistin yoğun olduğu Taksim Tarlabaşı'nda korkunç bir olay meydana geldi.

Taksi şoförü yabancı müşterisinden fazla para istedi. Müşteri fazla parayı vermeyeceğini söyleyince aralarında tartışma yaşandı.

Öldüresiye darbetti

Araçtan inen kadın müşteri, tartışmaya devam etti. Tansiyon yükselince olay bir anda kavgaya dönüşürken taksici kadın yolcuyu hırpalamaya başladı.

Daha sonra kadına öldüresiye vuran taksici parayı alıp olay yerinden uzaklaştı.

Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Taksici yakalandı

Darbedilen kadının, herhangi bir şikayet başvurusunda bulunmadığı öğrenildi. Başvuru yapılmamasına rağmen polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

Saldırı görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından şoförün çalışma izninin İBB tarafından iptal edildiği öğrenildi.

Taksinin de çalışma ruhsatının askıya alındığı bildirildi.

Öte yandan polis olay günü aracı kullandığı belirlenen A.K.'yi yakaladı. Taksi sürücüsünün, "kasten yaralama" suçundan hakkında yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

"Suratına tekme attığını gördüm"

Market çalışanı Veysel Emeç, taksicinin kadın müşteriye saldırdığı sırada markette olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Sabah saatleriydi. Biz burada esnafız. Ben o sırada içerdeydim. Dışarıdan bir araçtan bağırış sesleri gelmeye başladı. Kameradan bakıp taksi olduğunu gördüm. Daha sonra dışarı çıktım. Bağrışmaların sesi çok yükselmişti. Olayı bilmiyordum, izliyordum. Daha sonra taksici bizim dükkanın önüne yanaştı. Arabadan indi, arabanın diğer tarafına geçti. Kadını zorla taksiden indirmeye çalıştı. Daha sonra burada kadına şiddet uyguladı. Kadın kaçmaya başladı. Kadın yabancı uyrukluydu. Ama taksici de Arapça biliyordu. Arapça birbirlerine bir şeyler söylediler, artık ne söylediler bilmiyorum. Kadın ileriye doğru kaçarken ayağı takılıp yere düştü. Yere düşünce taksici şiddet dozunu biraz daha artırdı. Suratına tekme attığını gördüm. Daha sonra etraftan sesler çok yükselince diğer taksiciler ve vatandaşlar toplandı. Çok kalabalık oldu. Daha sonra kadının gelip taksinin camına vurup kırdığını gördüm. Duyduğuma göre pekte inanmıyorum ama para bozdurmadan dolayı çıkmış tartışma.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)