İHA

İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet iddiaları ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında bir başkan yardımcısı ve İmar Müdürünün de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanları desteklediler, operasyonu protesto ettiler

Gözaltına alınan şüphelilerden 4'nü odalarında arama yapılmak için polis eşliğinde Belediye Başkanlığı'na getirildi. Bu sırada belediye önünde toplanan kabalık, gözaltına alınanlara destek verdi. Arama işlemlerinin ardından zanlılar tekrar emniyete götürülmek için belediye binasından çıkartıldı. Belediye önündeki kalabalık da bu sırada slogan atarak operasyonu protesto etti.

Gazetecilere de saldırdılar

Zanlıların arabaya bindirildiği sırada bir grup, yaşananları kaydeden gazetecilere saldırdı. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'ı yere düşüren zanlılar, gazeteciyi yerde darp etti. Bir şahsın yerdeki A Haber muhabirinin yüzüne tekme attığı görüldü. Darp edilen muhabir, Büyükçekmece Adliyesi'ne giderek şikayette bulundu.

Öfkeli kalabalık araya giren diğer basın mensupları ve vatandaşlar tarafından sakinleştirildi.

Saldırıya kınamalar

Cumhur İttifakı'nın İBB başkan adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından saldırıyı şu ifadelerle kınadı:

Görev başındayken saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Haber yapmaktan başka hiçbir amaç taşımayan gazetecilere yönelik saldırıları kınıyorum.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da menfur saldırıyı kınayarak, şüphelilerin gözaltına alındığını belirtti:

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Büyükçekmece Belediye Başkanlığında çalışan görevlilere yönelik yürütülen bir adli soruşturma kapsamında gözaltı işlemi yapılmış, bu esnada habercilik görevini yapan AHaber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameramanı Hüseyin KOÇAK saldırıya uğramıştır.

Saldırıya uğrayan basın mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Olay sebebiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kasten yaralama suçundan soruşturma başlatılarak tespit edilen şüpheliler gözaltına alınmıştır.

Her iki soruşturma da titizlikle devam etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yönelik saldırıyı kınayarak sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

İstanbul Büyükçekmece’de görevi başında gazetecilik mesleğini icra ettiği sırada bir grup tarafından saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisine acil şifalar diliyorum.

Halkın temel haklarından biri olan haber alma hürriyetini engellemeye yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, İletişim Başkanlığı olarak sürecin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik

Gazeteci Ahmet Nazif Vural'a yapılan saldırıya bir tepki de AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi:

Görevi başında mesleğini icra eden basın mensubu A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural’a yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)