DHA

Yine bir umut yolculuğu acı sonla bitti...

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında gece saatlerinde kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi.

Botun batması sonucu ilk belirlemelere göre ise 4'ü çocuk 20 kişi hayatını kaybetti.
Battan bottan 4 kişinin ise kurtarıldığı bildirildi.

"Botta kaç kişinin olduğuyla ilgili sağlıklı bilgi yok"

Son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, botun gece saatlerinde battığını, ihbarın ise sabah yapıldığının bilgisini vererek şu ifadeleri kullandı;

İhbarı alır almaz da tüm unsurlar bölgeye intikal etti. Helikopter, uçak, Sahil Güvenlik'in, Kıyı Emniyeti ve diğer kurumların unsurları bölgeye sevk edildi. 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş. 2 kişiyi de Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Hatta birisini bizim olduğumuz tekneye aldık. Kurtarılanları hastaneye sevk ettik. Botta kaç kişinin olduğuyla ilgili sağlıklı bilgi yok. Bununla ilgili netleştirme çalışmalarımız devam ediyor.

Hem denizden hem de havadan drone ile arama yapılıyor

Kabatepe Limanı'nda çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

Çalışmalara, Kıyı Emniyeti, AFAD, Jandarma ve AKUT da destek veriyor.

Kurtarma devam ederken, lastik botun battığı bölgeden kıyıya kadar olan alanda Sahil Güvenlik ekipleri dron ile havadan tarama yapıyor.

Kıyı Emniyeti 9 ve Kıyı Emniyeti 1 römorkörleri ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 5 dalgıç arama çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)