İHA

1 Nisan tarihi itibarıyla sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle Elazığ’da vatandaşlar, araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın etmeye başladı.

Vatandaşların yaz lastiklerini taktırmak için oto lastikçilere akın etmesi, sanayi esnafının yüzünü güldürdü.

En düşük değişim: 400 lira

İşletme sahibi Emre Kaya, ''1 Aralık'ta başlayan kışlık lastiği uygulaması, 1 Nisan itibarıyla kalkmış bulunmakta. Güvenli bir sürüş, yakıt tasarrufu, araç performansı ve lastik ömrü için mevsimine uygun lastik takmak her zaman daha önemlidir.

Kazaların çoğu mevsim şartlarına uymayan lastik takımlarından dolayı oluyor, bunun için yazın yazlık kışın ise kışlık lastik takmamız gerekiyor. Mevsim değişikliği yüzünden bizlerde de bir yoğunluk söz konusu. Fiyatlara geçen seneye oranla zam geldi. Şu anda en düşük 400 liraya değişim yapıyoruz.” dedi.

Lastik değişimine gelen vatandaşlardan İbrahim Halil Karabulut, ''Herkesin lastik kurallarına uyması gerekiyor. Kışın kışlık lastiğini, yazın da yazlık lastiğini kullanmak lazım. Hem havaların yağışlı olması hem de benim bulunduğum semt yüksek olduğu için lastikleri değiştiremedim.” diye konuştu.

"Yazlık lastikler taktık"

Arabasının lastiklerini değiştiren bir başka vatandaş Zülküf Cömert ise ''Artık lastik değişim sezonu geldi. Kışlık lastikleri çıkartıp yazlık lastikleri taktık. Vatandaşlar kendi lastikçilerine gidiyor, bundan dolayı da bütün lastik değişim yerleri kalabalık.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)