Eskişehir'de sokak ortasında cinayet: 3 kişi müebbet hapse mahkum edildi
DHA

Eskişehir'deki cinayet davası, karara bağlandı..

Tepebaşı ilçesinde Gül Hanım Taş, geçen yıl ağustos ayında cinsel ilişki için anlaştığı 3 kişiyle Bahçelievler Mahallesi Seylap Caddesi'ndeki bir aparta gitti.

İddiaya göre, 3 kişi Gül Hanım Taş'ı darbetti.

Aynı sokakta apart işleten Melih Kestel, sesleri duyup gelerek Taş'ı aparttan çıkardı. Bu sırada Gül Hanım Taş, telefonla aradığı Hacı Mustafa Bozkurt'a 3 kişinin kendisini darbettiğini söyledi.

Arbede sırasından göğsünden bıçaklandı

Hacı Mustafa Bozkurt, Emre Demirtepe ve Mert Gürses ile birlikte otomobille apartın önüne geldi. Otomobilden inen Bozkurt ve 2 arkadaşı, Gül Hanım Taş'ı dövdüğünü sandıkları Melih Kestel'e saldırdı.

Çıkan arbedede Bozkurt, Melih Kestel'i göğsünden bıçakladı. Cinayet şüphelisi Hacı Mustafa Bozkurt ile Gül Hanım Taş, Emre Demirtepe ve Mert Gürses otomobille kaçtı.

Hayatını kaybetti

İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Melih Kestel, hayatını kaybetti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince Mustafa Bozkurt'un yanı sıra Gül Hanım Taş, Emre Demirtepe ve Mert Gürses yakalanıp, gözaltına alındı.

4 şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildiği adliyede 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Tahliyelerini istediler

Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugünkü karar duruşmasına, tutuklu 4 sanık ile taraf avukatları katıldı. Mahkemede son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları reddederek tahliyelerini istedi.

3 kişiye müebbet hapis, bir kişiye 13 yıl hapis cezası verildi

Savunmaların ardından mahkeme, Hacı Mustafa Bozkurt’u öldüren Kestel ile öldürme eylemine iştirak ettikleri gerekçesiyle Emre Demirtepe ile Gül Hanım Taş’a müebbet hapis cezası verdi.

Sanık Mert Gürses ise kasten öldürme suçuna yardım ettiği gerekçesiyle 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)