İstanbul'da sucu dükkanında istismar olayı! 'Çocukları kayıt altına almış'
DHA

Türkiye, çocuk istismarını konuşuyor.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yaşanan olay, her şeyi ortaya çıkardı.

11 yaşındaki M.Y.'yi sabah annesi okula bıraktı. Küçük çocuk okul çıkışı eve geç kalınca ailesi kızlarını aramaya başladı.

Okul çıkışı çocuğu kaçırdı

Gidebileceği yerler kontrol edilen M.Y.'den iz bulamayan aile polise giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine ekipler çocuğun bulunması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda M.Y.'nin okul çıkışı beyaz bir minibüse bindiği, minibüsün ise aileye su satan 60 yaşındaki Metin Şenay'a ait olduğu belirlendi.

Kaçarken yakalandı

Polis, Şenay'ın ev ve iş yerine eş zamanlı baskın düzenledi. İş yerine polisin geldiğini gören Şenay kaçmaya çalışırken yakalandı.

Şenay gözaltına alınırken ekipler iş yerinde yaptıkları aramada önünde damacana dizili olan 3 ayrı bölme olduğunu fark etti.

Çocuk dükkandan çıktı: Sessiz olması için tehdit notu yazdı

Bölmelerin birinden çocuk sesi geldiğini duyan polis, kapıyı açınca M.Y.'yi buldu. Polisin geldiğini gören ve mahallelerinde bir çocuğun kayıp olduğunu bilen çevredekiler, çocuğun sucuda bulunduğu öğrenince Şenay'ı linç etmek istedi.

Çocuğun bulunduğu bölmenin ses yalıtımlı olduğu ve şüphelinin M.Y.'yi korkutmak için duvarlara astığı A4 kağıtlarına sessiz olması gerektiği yoksa kendisini öldüreceğini yazdığı kaydedildi.

Hakim karşısına çıkacak

Öte yandan şüphelinin 2009 yılında da başka bir çocuğa karşı cinsel istismar suçuna karıştığı öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şenay hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Mahkemeye sunulan iddianame kabul edildi.

Şenay’ın 7 Mayıs saat 13.30’da hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Çığlık sesleri duyulmasın diye süngerle kaplamış

Olayın ardından yıllarca devam eden istismara ilişkin ayrıntılar çıkmaya başladı.

Polis ekipleri, iş yerindeki odanın duvarlarının çığlık seslerinin dışarıdan duyulmaması için süngerle kaplandığını fark etti.

O anları kayıt altına almış

Şenay’ın telefonundan yüzlerce video çıktı. Videolardaki mağdur çocuklardan biri R.Ş., şimdi 19 yaşında.

"İlk olay 5 yaşında yaşandı"

R.Ş., 10 yıl boyunca Metin Şenay’ın istismarına maruz kalmış ve ifadesinde felç geçirdiğini söylemişti.

R.Ş., poliste verdiği ifadesinde yaşadıklarını, “Korkumdan aileme söyleyemedim. Metin Şenay’ı 4-5 yaşımdan beri tanırım. Beni dükkanına çağırıyordu. Gitmeyince kızıyordu. Öldürürüm diyerek tehdit ediyordu. Bana, ‘Ben seninle evleneceğim. Çocuğumuz olsun’ diyordu. İlk olay 5 yaşında yaşandı. Son olay ise ben 9’uncu sınıftayken. Cinsel ilişkiye girerken videoya çekiyordu. Felç geçirene kadar bu devam etti." diye anlattı.

"Öyle bir şeytanmış ki, hiç kimseye yüzünü göstermemiş"

R.Ş.’nin annesi S.Ş. ise şöyle konuştu:

“Şikayetçi olduk, şikayet devam ediyor. Şu an henüz mahkeme gerçekleşmedi. Mahkemede, avukat ile birlikte konuşacağız. Kızım şu an yanımda. Ben hiç bu konulara girmiyorum, ben hiç görmedim zaten. Öyle bir şeytanmış ki, hiç kimseye yüzünü göstermemiş. Öyle sucumuzdu, gidip geliyordu. Fark etmedim, çok sordum, kendim çok rahatsızdım o zamanlar, ameliyatlar falan geçirdim. Devamlı konuşuyordum, sormuştum kızıma ama sıkıntı yok. Felç olma konusunu abartmışlar, felç olmadı, bir sıkıntısı yok."

"Yargı sürecinin yakın takipçisi olmayı sürdüreceğiz"

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Bakanlık, şu ifadelere yer verdi:

Dün bazı basın yayın organlarında “Gizli Bölmede Nefessiz Bırakılan Çocuklar” başlığıyla yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Haberlere konu olan şahsın tutuklu olarak yargılandığı soruşturma sürecini en başından beri yakından takip ederek davanın açılması ile birlikte müdahillik talebinde bulunduk.

Haberlerde ismi geçen 2 çocuğumuz 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet korumasında bulunmakta, istismara uğradığı iddia edilen diğer çocuklarımızla ilgili mesleki çalışmalar ise sürdürülmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tutuklu yargılanan şahsın en ağır cezayı alması için yargı sürecinin yakın takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)