AA

Taksicilere yönelik denetimler sürüyor.

Ekipler uygulama noktasında sürücülerin emniyet kemerlerini kontrol ederken, yolculara yönelik fazla ücret taleplerini de inceliyor.

Bu kapsamda bugün İstanbul'un Fatih ilçesinde ekipler harekete geçti.

Sivil polisler yolcu gibi bindi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı sivil trafik polisleri, Eminönü'nde taksicilere yönelik denetim yaptı.

Sivil trafik polisleri, yolcu gibi bindikleri taksicilerin müşteri seçip seçmediklerini kontrol etti.

Ceza yağdı

Yapılan kontrollerde, Eminönü'nden Şişli ve Osmanbey'e gitmek için 400'er lira isteyen 2 sürücüye 4 bin 64'er lira ceza kesildi ve araçları 10 gün süreyle trafikten men edildi.

Yolcu seçen bir taksi sürücüsüne de 4 bin 64 lira ceza uygulanarak, aracı 10 gün süreyle trafikten alındı.

Araçlar çekiciyle çekildi

Trafikten men edilen araçlar, çekiciyle kaldırıldı.

Denetimde ayrıca hatalı U dönüşü yapan 2 sürücü ile emniyet kemeri takmayan 6 sürücüye 436'şar lira, sürüş esnasında cep telefonu kullanan 2 sürücüye de 951'er lira ceza kesildi.

400 lira istedi

Taksiye müşteri gibi binen polis memuruna Eminönü’nden Şişli’ye 400 lira para isteyen taksici, şu ifadeleri kullandı:

Fiyat söylemedim. Müşteri 'How much' dedi. Trafik durumuna göre biz de tahmini tutar söyledik. Ben 400 lira tutuyor demedim. Tahmini olarak trafik süresine göre söyledim. Yol durumuna göre belli olmuyor trafikte bekleme süresine göre taksimetre yazıyor.

"Ortalama fiyat söyledim"

Eminönü’nden Osmanbey'e 400 lira isteyen başka bir taksici ise, "Ortalama fiyat söyledim ben. Taksimetre fiyatını söyledim. Ben öyle bir şey yapmam." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)