Kocaeli'de boşanmayı kabullenemeyen emekli uzman çavuş eski eşi ve çocuklarını katletti
İHA

Kocaeli'de aile katliamı...

Olay, 20 Ekim günü Nevzat Acar'ın evine boşanma davası sonucunun ulaşmasıyla başladı.

3 yıl süren boşanma sürecinde Nevzat Acar'ın, boşanmayı istemediği ve bu konuda eşini defalarca tehdit ettiği öğrenildi.

Karardan 3 gün sonra katil, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Merkez Mahallesi'nde eski eşi Züleyha Acar ile çocukları Nur Seda Acar ve Oğuz Can Acar'ı takip edip, apartman girişinde tabanca ile katletti.

Eşine 12, oğluna 9, kızına 3 el ateş etti

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, Nevzat Acar, Züleyha Acar ve oğulları Oğuz Can Acar'ın hayatını kaybettiğini, nişan hazırlığı yapan Nur Seda Acar'ın ise ağır yaralı olduğunu tespit etti.

Katilin; eşine 12, oğluna 9, kızına 3 el ateş ettiği belirtildi.

"Boşanma davası sonuçlanınca sizi öldüreceğim"

Kuzeni Züleyha Acar'ın boşandığını ancak soyadını bile değiştiremeden öldürüldüğünü belirten Burak Çelikkanat, olayı şu ifadelerle anlattı:

3 yıldır boşanma davası vardı. Olaydan 3 gün önce boşanma sonuçlandı. Duyduğumuza göre tehdit etmiş; "Boşanma davası sonuçlanınca sizi öldüreceğim, tarayacağım" demiş. Duyduğuma göre Gölcük'te onları takip etmiş. En sonunda ablam çocukları ile eve girerken kapının önünde ilk olarak oğluna 3 el kurşun sıkmış. Kızı, babasına engel olmaya çalışırken ayağından ve karnından vurulmuş. Ablam merdiven boşluğunda polisi aramış. Sonra ablama 12 tane kurşun sıkmış. Ablam ile oğlu orada vefat ediyor. Kız da şu anda hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Kızın sevdiği vardı, nişanlanacaktı maalesef o da olmadı...

Anne ve oğlu memleketinde toprağa verildi

Dehşete düşüren olayda hayatını kaybeden Züleyha Acar ile oğlu Oğuzhan Acar’ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından memleketleri Çaycuma ilçesine getirildi.

Evin önünde helallik alınan anne ve oğlunun cenazesi, Karalar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Babasının silahından çıkan kurşunlarla bitkisel hayata giren kızı Nurseda Acar’ın yoğun bakımdaki yaşam savaşı ise sürüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)