AA & Ensonhaber

Niğde'de merkeze bağlı Çarıklı köyündeki doğal patates deposu yapımında, yer altında kazı yapıldığı sırada göçük oluşmaya başladı.

Göçüğün basıncıyla dışarı fırladılar

Durumu fark eden ve yer altından çıkmaya çalışan işçiler, göçüğün oluşturduğu basınçla dışarı fırladı.

2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, sağlık, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Olayda 2 kişi yaşamını yitirdi, yaralanan 4 kişi de ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Yaralılardan 3'ünün durumu ağır

Tedaviye alınan yaralılardan 3'ünün, sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Ölen işçilerin cesedi ise otopsi için morga kaldırıldı.

Büyük çukurlar oluştu

Bu arada göçük yaşanan arazide, obruk büyüklüğünde çukurlar oluştuğu görüldü.

Ölü ve yaralıların kimlikleri belli oldu

Feci olayda Murat Değirmenci ve Murat Aydoğan hayatını kaybederken Seyfettin Kaya, Muharrem Tanay, Ufuk Ergün ve Alpaslan İpek de yaralandı.

Vali Çelik: Göçük altında kimse yok

Niğde Valisi Cahit Çelik, faciayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yaralılarımız hastaneye intikal etti. Hastalarımızı ben de ziyaret ettim. 3 kişinin durumu biraz ağır, 1'i hafif yaralı. Çarıklı köyümüzde yer altı patates deposu yapılırken bir çökme neticesinde oluşan hava basıncı içeride çalışan kişileri dışarı itiyor. Biraz daha çıkışa yakın olan vatandaşımız hafif yaralı. Ama maalesef iç tarafta olan vatandaşlarımız o basıncın etkisiyle biraz uzak noktalara itiliyor. Öyle olunca da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılara doktor arkadaşlarımızın müdahalesi sürüyor. Burası yeterli olmazsa ileri tetkik için dışarıdaki hastanelere sevkini sağlayacağız.

"Patates deposu yapılırken dikkat edilmeli"

Çarıklı bölgesi, Nevşehir ve Niğde'de çok sayıda yer altı patates deposu var. Orada da bu şekilde yer altı patates deposu yaparken bir göçük meydana geliyor. Vatandaşlarımızı usulüne uygun bir şekilde patates deposu yapmaya davet ediyoruz. Nihayetinde insan hayatı söz konusu. Bunu yaparken dikkat etmeleri gerekiyor.