3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

Sarıyer Zekeriyaköy Fesleğen Sokakta bulunan evinden anne ve babası uyurken tek başına çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'ten haber alınamıyor. 30 saate yakın bir zaman geçmesine rağmen Pamir'e hala ulaşılamadı. AKUT ve jandarmanın katıldığı çalışmalar devam ediyor.

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

Dün saat 09.00 sıralarında çocuğunun evde olmadığını fark eden baba Serdar Dikdik olayı polise ve jandarma ekiplerine haber verdi. Babanın ihbarıyla olay yerine gelen jandarma ekipleri küçük Pamir'i bulmak için çalışma başlattı.

Önce yakın alanlar arandı. Daha sonra ormanlık alana giren jandarma ekipleri küçük çocuğu aramaya devam ediyor. Bir yandan da üst sokakta bulunan su kuyusu çocuğun içine düşme ihtimaline karşı itfaiye ekipleri tarafından boşaltılıyor.

Pamir'in babası oğlunun nasıl kaybolduğunu anlattı İZLE

"PAMİR ORMANLIK ALAN DAHİL HER YERDE ARANIYOR"

Sabah evde uyudukları sırada çocuğunun evden ayrıldığını söyleyen acılı baba Serdar Dikdik "Çocuğumuz evin kapısını açarak evden kaçmış. Sabah 9.30'dan itibaren yok. Polis Jandarma herkes arıyor. Çocuğumu görenlerin, duyanların haber vermesini bekliyoruz" dedi.

CÜNEYT ÖZDEMİR VE ZEKERİYA ÖZ, ACILI BABANIN TELEFONUNU PAYLAŞTI

Saatlerdir haber alınamayan küçük Pamir'in kaybolmasıyla ilgili Twitter'dan binlerce mesaj paylaşıldı. Bu mesajlardan biri de gazeteci Cüneyt Özdemir ve Savcı Zekeriya Öz'e aitti.

Özdemir ve savcı Öz, Twitter sayfasından Pamir'in babası Serdar Dikdik'in mesajını ve telefon numarasını paylaştı:

"Oğlum Kayıptır. Lütfen Sarıyer Zekeriyaköy . Lütfen yayın 0532 362 1226"

ÜZERİNDE UYKU TULUMU VAR

Çocuğunun 3,5 yaşında olduğunu üzerinde uyku tulumu ile ayakkabısız olarak kayıplara karıştığını belirten baba, "Polise Jandarmaya haber verdik. Pamir ormanlık alan dahil her yerde aranıyor. Sosyal medyada da duyuru yaptık. Herkesten yardım bekliyoruz " diye konuştu.

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

Pamir için Jandarma, zabıta ve AKUT seferber oldu İZLE

KOMANDOLAR SEFERBER OLDU

Aramalara Hadımköy Jandarma Komando taburundan 50 er ve komutanlar katıldı. Zekeriyaköy'ün etrafındaki ormanlık alana dağılan komandolar, ekipmanlarıyla birlikte küçük Pamir'i aramayı sürdürüyor. Çocuğun evde giydiği ayakkabısı da arama kurtarma köpeğine koklatılarak iz sürülüyor.

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

AKUT EKİBİ DE ARAMALARA BAŞLADI

Olayı haber alan AKUT ekibi de saat 16.00 sıralarında aramalara katıldı.

SOSYAL MEDYA'DA YARDIM ÇAĞRILARI

Pamir'in kaybolmasının ardından sosyal medyada da yardım çağrıları yapıldı. İstanbul'da yaşayan bir çok insan yardımcı olmak için Zekeriyaköy'e gitti.

Pamir'in Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'de görüldüğü kot pantolonlu ve gri hırkalı bir adamla görüldüğü iddia edildi:

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

PAMİR'İ MEDYUMA SORDULAR

Çaresiz kalan mahalle sakinleri medyumlardan yardım istedi. Sordukları bir medyumun küçük Pamir'in, canlı halde ormanda yaşadığını iddia etmesi mahalleli kadınlar arasında bir anda heyecana yol açtı. Bunun ardından ormanlık alan tekrar tarandı. Isıya duyarlı termal kameraları olan jandarma helikopterleri de ormanlık alanda aramalar yapıyor.

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Twitter hesabından açıklama yaptı. Mutlu'nun açıklaması şöyle;

"Kayıp çocuğumuz Pamir'in araması termal kameralı, iz köpekli 200 kişilik jandarma, AFAD, AKOM, AKUT birimlerince gün boyunca sürdürülüyor. Arama çalışmalarına ilave jandarma, polis ve Boğaziçi Üniversitesi gönüllü grubu da katılarak arama ekibi mevcudu 500'ün üzerine çıkıyor."

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından saat 14.00'da yaptığı açıklamada da;"Küçük Pamir'i şu ana kadar 6 km çaplı bir alanda adım adım uzman ekiplerimizle aradık. Kayıp çocuğumuza ulaşamadık, buluncaya kadar arayacağız" yazdı.

YETKİLİLERDEN UYARI

Arama ve kurtarma ekiplerinin sosyal medyadan yaptıkları açıklamada; arama çalışmalarında gerekli teçhizat ya da tecrübesi, donanımı olmayan gönüllülerin gün ağarınca gelmeleri, aksi halde yardımlarının dokunamayacağını belirtti.

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu

3,5 yaşındaki Pamir Sarıyer'de kayboldu