4.2 milyar liralık Büyükyalı İstanbul projesi başlıyor

En yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi ‘Büyükyalı İstanbul’ projesi, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda projelendiriliyor. 'Büyükyalı İstanbul'a ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin, dünya standartlarında yeni bir şehircilik projesi olduğunu söyledi.

4.2 milyar liralık Büyükyalı İstanbul projesi başlıyor

BİR 'DENİZ SEMTİ' TASARLANDI

Akbalık, Büyükyalı'nın ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir deniz semti olarak tasarlandığını anlatanarak, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin ana fikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avluların oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

111 DÖNÜMLÜK ARAZİ

Toplamda 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulmasının hedefleniyor. Akbalık, ayrıca Büyükyalı'nın bütün ulaşım akslarının merkezinde olduğunu aktardı. Kalitenin ön planda tutulduğu proje tasarlanırken rüzgar, güneş, yağmur gibi ekolojik dengeyi de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Akbalık, Büyükyalı'nın Tarihi Yarımada'ya en yakın ve en kapsamlı proje olduğunu açıkladı.

4.2 milyar liralık Büyükyalı İstanbul projesi başlıyor

MARMARAY VE TÜNEL'E KOMŞU

Akbalık, "Projemizde, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı ‘yeni şehircilik’ anlayışını uyguluyoruz. Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Attığımız her adımda bilimsel çalışmalar bize yol gösterdi. Bölgedeki tüm rüzgar değerlerini, güneşlenme sürelerini, yağış koşullarını analiz ederek, Büyükyalı’yı bölgenin ekolojik yapısına uygun şekilde tasarladık." dedi.

Akbalık, “Kazlıçeşme sahil şeridi, yeni ulaşım ve altyapı projeleriyle İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alıyor. Bütün ulaşım aksının çakıştığı bölge, kentin yeni ve en büyük ulaşım aksı olma özelliğine sahip. Bu özelliği bölgeyi bir cazibe merkezine dönüştürüyor. Büyükyalı, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanı’na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşıyor. Diğer taraftan Kazlıçeşme, İstanbul’un denizle doğrudan bağlantısı bulunan nadir semtlerinden biri. Artık Boğaz hattında yapılaşma olanakları kalmadığı için, Büyükyalı ile Boğaz hattını uzatıyor ve İstanbul’a yeni Boğazını hediye ediyoruz.”

4.2 milyar liralık Büyükyalı İstanbul projesi başlıyor

CANNES'A DAMGASINI VURACAK

Cannes’da düzenlenecek MIPIM Fuarı’nın dikkat çekecek projelerinden biri olacağını belirten Ahmet Akbalık, “İstanbul’un zengin dokusundan hareketle tasarlanan Büyükyalı, dünya standartlarında yeni bir yaşam tarzı sunuyor. Projemizin MIPIM Fuarı’nda yoğun ilgi göreceğine, İstanbul’u ve ülkemizi fuarda en prestijli şekilde temsil edeceğine inancımız tam.”