6 yaşındaki çocuktan Obama'ya çağrı: Ümran'ı getirir misin
Ajanslar

2

Batı ülkeleri mülteci krizine sessiz kalırken, çocuklar tüm masumiyetleri ve samimiyetleri ile ülkelerindeki liderlere sesleniyor.

OBAMA'YA MEKTUP YAZDI: ÜMRAN'I BİZİM EVE GETİRİR MİSİN

ABD'li 6 yaşındaki Alex isimli bir çocuk, ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup yazarak, "Ümran'ı bizim eve getirir misin?" diye seslendi.

"ONA BİR AİLE VEREBİLİRİZ BEN ONUN KARDEŞİ OLABİLİRİM"

Alex'in mektubunda yer alan yürek burkan ifadeler şöyle:

"Sevgili Başkan Obama, Suriye'de ambulansa oturtulan o çocuğu hatırladın mı? Onu bizim eve getirebilir misin lütfen? Onu caddede, çiçek ve balonlarla karşılarım. Ona bir aile verebiliriz ve ben onun kardeşi olabilirim. Benim küçük kardeşim Catherine ile beraber onun için kelebek toplarız. Onu okuldaki Suriyeli arkadaşımız Ömer ile tanıştırırız, onu doğum günü partilerine davet ederiz. Hep birlikte oynarız. Ona İngilizce'yi öğretiriz, aynı Japonya'dan gelen Aoto'ya öğrettiğimiz gibi. O da bize başka bir dil öğretir. Onunla birlikte bisiklet süreriz. Teşekkür ederim, onun gelmesini bekleyeceğim"

6 yaşındaki çocuktan Obama'ya çağrı: Ümran'ı getirir misin

HALEPLİ ÜMRAN BEBEĞİN FOTOĞRAFI İNSANİ DRAMIN SİMGESİ OLMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda Suriye'deki hava saldırılarında yaralanan Halepli Ümran bebeğin fotoğrafı dünyayı sarmış, Suriye'deki insani dramın simgelerinden biri haline gelmişti.

Suriye'de insanlığı utandıran kare VİDEO

6 yaşındaki çocuktan Obama'ya çağrı: Ümran'ı getirir misin