72 saatlik ateşkes kararı sonrasında Gazze

gazze

Sabah saatlerinde İsrail ile Hamas'ın kabul ettiği 72 saatlik ateşkes kararından sonra Gazze'de hayat normale dönmeye başladı.

FİLİSTİNLİLER KEPENK AÇTI

Gazze'de, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu bin 860'dan fazla kişin hayatını kaybetti, 9 bin 470 kişi de yaralandı. Geçici ateşkes sonrası Filistinliler, uzun bir aradan sonra kepenklerini açan iş yerlerinden temel ihtiyaçlarını karşılamak için uzun kuyruklar oluşturdu.

ZARARLAR BİR NEBZE OLSUN ONARILMAYA ÇALIŞILDI

Elektrik santralleri ve trafoları hedef alan saldırılar sebebiyle oluşan zarar ve yüreklerdeki kalıcı hasarlar bir nebze de olsa onarılmaya çalışılırken, bombardımandan kaçarak okullara, hastanelere sığınan aileler, yıkımdan geri kalan evlerine dönmek için yola çıktı.

72 saatlik ateşkes kararı sonrasında Gazze

BALIKÇILAR DENİZE AÇILDI

Su arıtma tesisleri, döviz büroları, fırın ve marketlerin önünde kalabalıklara rastlanılan Gazze'de, günler sonra ilk kez seyyar satıcıların sesleri sokaklarda yükselmeye başladı. Sahile inen kimi Gazzelilerin yanı sıra bazı balıkçılar da günler sonra avlanmak için denize açıldı.

"ÖLÜMÜN ORTASINDA BİR HAYAT"

Filistinli Raşa el-Beyyumi, Gazze halkının, bugün "ölümün ortasında bir hayat" arayışıyla sokaklara döküldüğünü belirterek, "Aslında ateşkes bitse bile hayatla mücadelemiz sürüyor. Zira ölüm bizden çok da uzak değil" ifadesini kullandı.

72 saatlik ateşkes kararı sonrasında Gazze

"KEŞKE SONU OLSA, AĞIR BEDELLER ÖDEDİK"

Bombardıman sebebiyle Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun bölgesinde terk etmek zorunda kaldığı evini ateşkesin ardından sağlam bulma umuduyla geri döndüğünü anlatan Semer Habib de "Keşke bu, savaşın sonu olsaydı. Ağır bedeller ödedik. Çocuklarımızı evlerimizi kaybettik. Tek istediğimiz güvenli bir hayat" diye konuştu.

72 saatlik ateşkes kararı sonrasında Gazze

72 SAATLİK ATEŞKES SAĞLANMIŞTI

Gazze'deki Filistinli gruplar ve İsrail arasında bugün saat 08.00'de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı.