Dış basında günün manşetleri
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

ABD istihbaratının yönetim kadrosunun, Senato İstihbarat Komisyonu’nun oturumunda masaya yatırdığı Çin – Rusya iş birliğini manşete taşıyan WSJ, 2020 Başkanlık seçimine giden süreçte iki ülkenin de ABD için teknoloji ve güvenlik tehdidi oluşturduğu görüşüne yer verdi.

Dış basında günün manşetleri

ABD – THE NEW YORK TIMES

Cumhuriyetçilerin, Trump’ın dış politika değerlendirmelerini ana sayfaya taşıyan gazete, parti üyelerinin, ABD ordusunun Suriye'den ve Afganistan'dan çekilmesinin yanlış bir hamle olduğu söylemlerini gündeme getirdi.  ABD istihbaratının Rusya ve Çin tehdidine yönelik açıklamalarını da ana sayfadan paylaşan gazetenin yer verdi diğer bir başlık ise, Trump hükümeti tarafından sarsılan Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun, yüksek mahkeme kararıyla darbeci Guaido’ya “saldırarak”, banka hesaplarına el koydurması oldu.

Dış basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiliz gazetenin gündeminde, İngiltere Başbakanı Theresa May’in, İngiltere Parlamentosu tarafından reddedilen Brexit anlaşmasını Avrupa Birliği ile tekrar görüşmek için Parlamento'dan destek araması vardı.

Dış basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

İngiliz Parlamentosu’nun Brexit oylamasını ana sayfadan paylaşan gazete, Parlamento’nun AB’den anlaşma olmadan ayrılmama ve Kuzey İrlanda için yeniden pazarlık yapılma şartlarını manşetten duyurdu.

Dış basında günün manşetleri

İSPANYA – EL PAIS

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (INE) açıkladığı Aktif Nüfus Anketi'nin verilerini manşetten veren gazteye göre, İspanya'da işsizlik 10 yıl sonra yüzde 15'in altına indi. İspanyol El Pais’nin bir diğer başlığı da, Venezuela Yüksek Mahkemesinin, darbeci Guaido hakkında aldığı kısıtlama kararlarıydı.

Dış basında günün manşetleri

İRAN – IRAN DAILY

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar sonrası, Avrupalı firmalar ve İran arasındaki para transferine ilişkin çözüm için, AB’ye yönelik yapılan uyarıları ana sayfaya taşıyan gazetenin gündemindeki ikinci önemli başlık, ABD’nin Venezuela üzerindeki petrol yaptırımlarının ardından Maduro’nun yaptığı “ABD Venezuela kaynaklarını çalıyor” açıklaması oldu.

Dış basında günün manşetleri