ABD askerlerinin korkulu rüyası Juba kitap oldu

ABD askerlerinin korkulu rüyası Juba kitap oldu

ABD'nin 2003'te Irak'ı işgal etmesinin ardından, ABD'li askerlerin uzun yıllar korkulu rüyası haline gelen, gerçek adı, uyruğu ve özel hayatı bilinmeyen, Irak işgali sırasında bugüne kadar 675 ABD askerini öldüren, Irak İslam Ordusu adına çalışan ve keskin nişancılık eğitimi veren, Bağdat Avcısı lakabıyla da tanınan Juba, şimdi bir kitap oldu.

ABD askerlerinin Juba korkusu
ABD'nin baş edemediği keskin nişancı - İzle

JUBA VE GÖRÜNEN ŞEYTANLAR

ABD askerlerinin korkulu rüyası Juba kitap olduGenç yazar Hasan Duman'ın kaleme aldığı, Türkiye'de Bilge Oğuz Yayınevi'nden çıkan kitabın adı: JUBA ve Görünen Şeytanlar

Juba aslında Güney Amerika'daki yerlilerin bir ateş çevresinde oynadıkları dansa verilen ad. Duman kitabında keskin nişancıya neden bu adın verildiğini de detaylarıyla anlattı.

Genç yazar Duman, kitabında Juba'nın neden böyle bir işin içerisine girdiğini, keskin nişancılık kabiliyetini nasıl kazandığını, internetten bir ya da iki video izleyerek mi bu maharetlere kavuştuğunu ve bu psikolojik savaşı neden başlattığını yazdı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Kitabın gerçeklere dayandığını fakat hikayenin devam edip roman halini alabilmesi için kendisine ait kurgu eklemeleri olduğunu da anlatan Duman, kitabın yüzde yüz bir biyografi olmadığını belirtti.

Yazar Duman kitapta ayrıca Türkmenler'in Irak'taki varlığına da yer verdi..

KİTAP HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..