ABD polisine hukuksuz ev baskını faturası kesildi
ensonhaber.com

ABD'nin California eyaletine bağlı Santa Clara kentinde plis tarafından gerçekleştirilen bir ev baskınına, ABD tarihinin en yükek tazminat cezalarından biri kesildi.

ABD polisi izinsiz girdiği evdeki kadını tutukladı-İZLE

İZİNSİZ EV BASKINI

Santa Clara polis ekipleri Nisan 2016 tarihinde bir okul bahçesindeki kantinin kundaklanması suçundan 15 yaşındaki bir kızı sorumlu tutuyordu. Kızın ev adresine gelen polisler kapıda anne ile karşılaştılar.

Anneden kapıyı açmasını isteyen polislere kadının cevabı "Mahkeme izninizi görmek istiyorum." oldu. Ellerinde mahkeme izni bulunmadığı için yasal olarak da kapıyı açma zorunluluğu olmayan kadın bu çağrıya ret cevabı verdi. Bunun üzerine polis memuru kapıyı tekmeye kırdı, zorla içeri girdi.

ABD polisine hukuksuz ev baskını faturası kesildi

TUTUKLAMA SIRASINDA BİLEĞİ KIRILDI

Kapıyı kırarak içeri dalan polis memuru hemen kadının üzerine atladı, apar topar kelepçeleyip gözaltına aldı. Bu sırada acı içerisinde çığlık çığlığa bağıran kadın "Ayağım kırıldı, canım çok acıyor." diye bağıraya başladı. Ancak bu durumu umursamayan polis yüz üstü yere yat çağrısında bulundu.

Acı içinde kıvranan kadın defalarca polise bacağıın kırıldığını söyledi, polis ise sadece onu sorgulamak ile ilgileniyor, kırılan bacağı umursamıyordu.

ABD polisine hukuksuz ev baskını faturası kesildi

GÖZALTI SONRASI TAZMİNAT DAVASI

Yine zanlının ayağındaki kırığı umursamayan pois memuru kadını emniyete götürerek ifadesini aldı, kadın hakkında polise mukavemet etmek suçlamasıyla soruşturma açıldı. Kadın da soruşturma üzerindeki hukusuzluğu ortaya çıkartmak için mahkemeye başvurdu.

ABD polisine hukuksuz ev baskını faturası kesildi

Mahkemenin incelemesi bu hafta içinde son buldu. Yargıçlar evi izinsiz basılan ve tutuklanırken bacağı kırılan kadını haklı buldu, polisler de haneye tecavüz ve orantısız güç kullanımından suçlu bulundu. Mahkeme polislerinn kadına 6,7 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.