ABD Senatosu vergi tasarısını onayladı
REUTERS

ABD Senatosu, Cumhuriyetçilerin hazırladığı vergi indirimlerini de içeren vergi sistemi yasa tasarısını kabul etti.

KURUMLAR VERGİSİ DÜŞECEK

ABD Temsilciler Meclisi, ülkenin vergi sisteminde 30 yılın en büyük değişikliğini onayladı. Tasarıyla birlikte ABD'li şirketlerin ödeyeceği kurumlar vergisi 2018 itibarıyla yüzde 35'ten yüzde 21'e indirilecek.

Bireysel gelir vergisi; yüzde 10, 15, 25, 28, 33, 35 ve 39,6 seviyesinde 7 farklı dilimde ve gelir gruplarına uygulanacak.

ABD Senatosu vergi tasarısını onayladı

HÜKÜMETİN GELİRİ AZALACAK

ABD Kongre Bütçe Ofisi (CBO) yapılan vergi indirimleriyle hükümetin gelirinin 10 yılda toplam 1,5 trilyon azalacağını belirtti.

SAĞLIK SİGORTASI İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Ayrıca bu sağlık sigortasına da etki edecek. 2019 yılında sağlık sigortası yeniden isteğe bağlı olarak yapılacak.

Söz konusu teklifi değerlendiren CBO, zorunlu sağlık sigortasının iptali halinde sağlık sigortası maliyetlerinin mevcut sisteme kıyasla yüzde 10 yükseleceği ve ülkedeki sigortasız kişi sayısını 2027 itibarıyla 13 milyon artıracağı tahmininde bulunmuştu.

ABD Senatosu vergi tasarısını onayladı

NİHAİ OYLAMA BUGÜN

Yasa tasarısı yine bugün yapılması beklenen nihai oylama için Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'ne gönderildi.

ZENGİNLERİN İŞİNE YARAYACAK

Oylanan vergi tasarısı daha çok zenginlerin işine yarayacak. Demokratlar, vergi tasarısının zenginlerin vergilerini düşürdüğünü iddia ederek buna karşı çıkıyor.

TRUMP İMZALAYACAK

Tasarı Temsilciler Meclisi'nde de kabul edilmesinin ardından Başkan Donald Trump tarafından imzalanarak yürürlüğe girecek.

Oylamanın ardından Trump, sosyal medyada bir paylaşımda bulundu ve Cumhuriyetçi liderlere teşekkür etti.

ABD Senatosu vergi tasarısını onayladı