ABD'deki silah fuarında skandal görüntü
ensonhaber.com

ABD'de oldukça tartışılan bir konu olan silah kullanımı, Donald Trump'ın silah birliği ile yaptığı görüşmede yeniden gündemin birinci sırasına yerleşti. Silah yasasının bu kadar rahat olmasının eleştirildiği günlerde, silah fuarından gelen bir görüntü, yeniden tartışmaları alevlendirdi.

ABD'deki silah fuarında skandal görüntü

KÜÇÜK ÇOCUĞUN ELİNE TÜFEK

Silah kullanımı, ABD'de bir kültür olarak görülürken, bu yaşam tarzının ABD'iler üzerinde nasıl yer ettiğine ilişkin en gerçekçi görüntü ABD silah fuarında kaydedildi.

ABD'de çocuklara silah kullanımına teşvik ViDEO

Ailesi ile silah fuarını gezmeye gelen küçük bir çocuk, bir tüfek firmasının standında ateşli silah ile oynamaya başladı. Karşısındaki kadının silah kullanma direktiflerine göre hareketler yapan çocuk, yaşıtlarının oyuncakla oynadığı sırada boyundan büyük bir tüfek kullandı.

ÇOCUĞUN TÜFEK KULLANIMINA TEPKİ

Fuar kapsamında çocuklara tüfek kullanımına izin verilmesi, silah karşıtı ABD'liler tarafından tepki çekti. Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan silah tutkunu bir kadın da "ebeveyinlik doğru olarak bu şekilde yapılır" notuyla paylaşınca ortalık karıştı. Sosyal medyada adeta tepki yağmuruna tutulan videoya en  iyi güzel cevabı Hana Malik‏ isimli bir Müslüman verdi.

"MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN TERÖRİSTİM, O DEĞİL"

Malik attığı tweet'te "Ben 21 yaşındayım ve Müslümanım. Bir silahı şahsen bu kadar yakından görmedim. Hiç bir silahla temasım olmadı ayrıca 4 yaşındaki çocuğun bildiği teknik unsurlardan oldukça uzağım yine de terörist olan benim çünkü ben bir Müslümanım, bu çok güzel  çünkü o çocuk bir beyaz." yorumunu yazdı.

ABD'deki silah fuarında skandal görüntü

Oyuncak ile oynaması gereken çocukların silah kullanmasını öfkelenen ABD'liler, hem Trump'a hem de çocuğun ailesine tepki gösterirken, Malik'in yorumu beğeni yağmuruna tutuldu.