ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Laz Ziya yakalandı

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Laz Ziya yakalandı

Amerikalı Sarai Sierra'nın İstanbul'da 2 Şubat'ta cesedinin bulunmasından birkaç gün sonra cinayet şüphelisi olduğu belirlenerek aranan Ziya T. Hatay'da yaklanarak gözaltına alındı.

Cinayetin ardından önce memleketi Karabük'e, oradan da Hatay'a gittiğine ilişkin elde edilen bilgiler sonrası Hatay'da sürdürülen aramalardan sonuç alındı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ABD'li Sarai Sierra'nın ''Laz Ziya'' lakaplı katil zanlısı Ziya T'nin Hatay'da yakalandığını bildirdi.

REYHANLI'DA YAKALANDI

Hatay Valiliği'nin internet sitesinden de yapılan açıklamada, ''ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak aranan ve kamuoyunda Laz Ziya olarak bilinen Z.T. saat 12.00 sıralarında ilimiz Reyhanlı ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Şahıs ilk sorgulamasının ardından adli makamlara teslim edilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Laz Ziya yakalandıYakalanan katil zanlısı Ziya T, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Beyoğlu'nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra (33)'nın cesedi 2 Şubat'ta Cankurtaran surları mevkinde dehlizin içinde bulunmuştu. Polisin ilk yaptığı incelemede Sierra'nın bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıkmış ve cinayet zanlısı olarak kağıt toplayıcısı Laz Ziya lakaplı Ziya T. aranmaya başlanmıştı.

Laz Ziya yakalandı

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Laz Ziya yakalandı

DNA ÖRNEĞİ ELE VERDİ

Ziya T.'nın ağabeyi İbrahim T. kardeşi Hamdi T. ve kız kardeşi Nazmiye Ç.'den de kan örnekleri alınmış, İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı'nda kıl ve kan örneklerinin DNA'sı çıkarılmıştı. Ziya T.'nin evde başını koyduğu yastıkta bulunan kıl örneğinden çıkarılan DNA ile Sierra'nın tırnak arasında bulunan dokuların ve tişörtündeki kan damlasından çıkarılan DNA örneği bire bir uyuştuğu ortaya çıkmıştı.

Surların yanında yaşayan M.G. polise verdiği ifadesinde, olay günü Ziya T.'yi gördüğünü söylemişti. M.G.'nin ifadesinde "Yüzünün iki yanında da tırnak izlerine benzer izler vardı. Ne olduğunu sorduğumda çalılıkların içerisine düştüğünü ve yüzünün çizildiğini söyledi" dedi. Surlarda yaşayan evsizlerden H.B. de, "Bir kadın surlarda fotoğraf çekiyordu. Bizi de çekti. 10 dakika sonra bir çığlık duyduk. Ama gidip bakmadık" demişti.

Ziya T'nin olaydan sonra Suriye'ye geçtiği iddia edilmişti.