Adam Sandler kimdir

Adam Sandler kimdir

Adam Richard Sandler, 9 Eylül 1966 tarihinde Judy (öğretmen) ve Stanley Sandler (elektrik mühendisi) tarafından dünyaya geldi. Brooklyn'de doğan Adam, Manchester, NH'ye ailesiyle taşındığında sadece 5 yaşındaydı. 1991 yılında BFA ya New York Üniversitesi'nden mezun oldu.

80'li yılların ortasında The Cosby Show'da Theo Huxtable'in arkadaşı Smitty'i bir sezon oynadı. 17 yaşındayken kardeşinin zoruyla yaptığı gösteriden sonra onu komedyen Dennis Miller keşfetti.

Miller onu Saturday Night Live'ın yapimcısı Lorne Michaelsle buluşturdu.1990 yılında Sandler Saturday Night Live'de yazar olarak işe başladı ve birkaç yıl sonra ise oyuncu olarak da kendini gösterdi.

1995'te yıldızı ve film kariyeri iyice parladı. Müzik kariyerine gelince Adam Sandler'ın son albümü "Stan and Judy's Kid" tüm zamanların piyasaya çıktığı ilk hafta en çok satılan komedi albümü oldu ve Billboard listesinde 16.sıraya kadar yükseldi. Daha önceki üç albümü de platin plak kazanmıştı.

Adam Sandler 1999 yılında Happy Madison film şirketini kurdu.

Günümüzde ünlü bir komedyen olan Adam Sandler, ayrıca Punch-Drunk Love, Spanglish ve Reign Over Me gibi duygusal filmlerde de rol almıştır.

Oynadığı her filmde Rob Schneider'ın küçük bir rolü olmuştur. Ayrıca Rob Schneider'ın başrol oynadığı filmlerde de Adam Sandler'ın bir rolü olmuştur. Bu ikili birbirlerinin filmlerinde mutlaka görünürler. Örneğin Adam Sandlerın başrol oynadığı en uzun koşu isimli filmde Rob Schneider maç sırasında tribünde seyircileri coşturan kişidir yaklaşık 5-10 saniyelik bir rolü vardır.

Adam Sandler'in filmlerinde düzenli olarak görünen diğer aktörler Rob Schneider, Steve Buscemi, Blake Clark, Chris Rock, John Turturro, Jon Lovitz, Clint Howard, Norm MacDonald, Nick Swardson ve Sandler arkadaşı Allen Covert , Peter Dante ve Jonathan Loughran'dır. Özellikle Allen Covert Adam Sandler'ın filmlerinde eşsiz ve eksantrik karakterler oynar.

Adam Sandler, 22 Haziran 2003 tarihinde model “Jackie Titone” ile evlendi. 6 Mayıs 2006 ve 2 Kasım 2008 tarihlerinde doğmuş iki kızı vardır.