Afrika potpurisi Darüsselam

Tanzanya'nın doğu kesiminde ve ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Darüsselam'ın 2,5 milyon nüfusa sahip olduğu biliniyor.

Afrika potpurisi Darüsselam

Skylife Dergisi'de yer alan gezi yazısında Darüsselam ile ilgili bilgilere yer verildi. Darüsselam yani huzura açılan kapı… Bir zamanlar küçük bir balıkçı kasabası olan ama bugün Tanzanya’nın en büyük şehri konumunda bulunan Darüsselam, adını tam anlamıyla hak ediyor. Bir yanda Afrika diğer yanda Hint Okyanusu sizleri sarmalarken Zanzibar’a gitmek ile Serengeti’ye geçmek arasında kararsız kalabiliyorsunuz.

Tanzanya'nın en büyük şehri: Darüsselam

ADACIKLAR HAVADAN MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR

Uçağınız sabah ışığıyla birlikte inişe geçtiğinde şehir sizi bembeyaz kumsalların ve yarım adacıkların havadan görünen muhteşem manzarası ile karşılıyor. Şehrin caddelerinde dolaşmadan önce bir gökdelenin tepesine çıkıp şehrin fısıltısını dinlediğinizde sizi çağıran güzellikler adeta hissediyorsunuz.

Afrika potpurisi Darüsselam

Hediyelik eşya satan dükkânlardaki rengârenk ve onlarca farklı ve şaşırtıcı biçimdeki deniz kabukları okyanusun insana verdiği en güzel armağanlardan biri olarak çıkıyor karşınıza. Şehir trafiğine hâkim olan karmaşanın, okyanus kıyısında yerini muhteşem bir sükûnete bırakması sizin için benzersiz bir deneyim oluyor.

Afrika potpurisi Darüsselam

BALIK PAZARINDA SABAH

Güneşin sabah altıda doğup akşam altıda battığı bu ülkede günü okyanus kenarında doğan güneşe şarkılar söyleyen insanlarla karşılamak farklı bir his. Sabah erken saatlerde okyanustaki adacıklarda yaşan insanların şehre balık getirmesiyle hareketlenen balık pazarı mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

Afrika potpurisi Darüsselam