Afrin'de 394 terörist öldürüldü
AA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmeye göre; Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere TSK tarafından 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

340 HEDEF İMHA EDİLDİ

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor.

Harekatın başından itibaren Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar tarafından terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait 340 hedef imha edildi.

394 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hava Kuvvetleri, taarruz helikopterleri ve kara ateş destek unsurlarının desteğiyle kara harekatı, planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.

Harekat kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)