Afrin'de yeni cephe açıldı
AA

TSK, “Zeytin Dalı Harekatı”nda Afrin bölgesinin doğusunda bulunan Azez’den operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında TSK'ya bağlı askerler cephelere giriş yaparken, ÖSO mensuplarının da araçlarla kamplardan çıktığı, tam yüklü mühimmatlar ile sınır bölgesine gittikleri belirtildi.

Afrin'de yeni cephe açıldı

Afrin'de yeni cephe açıldı GALERİ

AZEZ HATTI AÇILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

TSK Azez'de operasyon başlattı VİDEO

Afrin'de yeni cephe açıldı

Harekat'ın 3'üncü gününde TSK'nın Afrin'in doğusundaki Azez'den de operasyon başlattığını, kara unsurlarının hedef topraklara girdiği bildirildi.

Afrin'de yeni cephe açıldı

KOMANDOLAR CEPHEDE

Bu arada Azez'e komando birlikleri yüklü mühimmatlarla beraber giriş yaprı ve cephelerdeki yerlerini aldı. Komandoların da Azez'e girişiyle TSK bölgedeki konuşlanmasını başlattı.

Afrin'de yeni cephe açıldı

Afrin'de yeni cephe açıldı

BURSEYA DAĞI ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu.

Afrin'de yeni cephe açıldı

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef aldı.

Afrin'de yeni cephe açıldı

Gün boyu gerçekleştirilen operasyonlarla Burseya dağı ÖSO vs TSK birliklerinin yaptığı operasyon ile tamamen teröristlerden temizlendi.

TSK Burseya Dağı'nı ele geçirdi - VİDEO

KRİTİK ÖNEME SAHİP DAĞ

Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beldesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor.

Afrin'de yeni cephe açıldı

ÖSO MESPULARI SAHADA

Azez'de bulunan Özgür Suriye Ordusu kampları dün itibariyle hareketlenmişlerdi. Pikap araçlara binen ÖSO mensupları, bugün itibarıyla sınır noktalarına doğru tam yüklü mühimmatlar ile ilerlemeye başladılar.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) önceki gün Zeytin Dalı Harekatını başlattığını duyurmuştu.

Afrin'de yeni cephe açıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)