Afrin'in batısındaki Hac Bilal köyü PKK'dan temizlendi
AA

2

Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in beş beldesinde 1'i belde merkezi, 20'si köy, biri köy altı yerleşim ve 9'u stratejik dağ veya tepe olmak üzere 31 noktayı örgütten kurtarmıştı.

BİR KÖY DAHA TEMİZLENDİ

Teröristlerden kurtarılan bölgelere yenileri eklenmeye devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın 16. gününde TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Hac Bilal köyünü de PYD/PKK'dan temizledi.

5 HEDEF İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'nda askerlerin şehit düştüğü, terör örgütünün işgalindeki alanlara top atışı gerçekleştiriliyor.

Sınırda konuşlu Fırtına obüsleri, Kilis-Hatay hudut hattındaki Darmık Dağı bölgesinde tespit edilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedefleri, Fırtına obüsleriyle yoğun olarak ateş altına aldı.

Bombalanan alanlardaki terör hedefleri tam isabetle vuruldu. Geceden bu yana bölgeden aralıklarla çatışma seslerinin de duyulduğu bölgeden yükselen dumanlar, Kilis'in sınır köylerinden de izlenebiliyor. Bu arada bölge, askeri araç gereç ve personelle takviye ediliyor.

"35 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

TSK tarafından yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütlerine ait 5 hedef imha edilmiş, 35 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)