Ağbaba ve Özel, Kamer Genç'in mezarında selfie yaptı
AA

Kamer Genç'in doğum yeri olan Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyündeki aile mezarlığında düzenlenen anma programı, saygı duruşu ile başladı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genç'i anmak için gönderdiği mesajın okunması ile devam eden programda, bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2016 yılında yaşamını yitiren Genç'i unutmadıklarını ve her yıl mezarı başında andıklarını belirtti.

Kamer Genç, mezarı başında anıldı VİDEO

"HİÇ KİMSEYE DÜŞMAN OLMADAN HAYATINI TAMAMLADI"

Genç'in Türkiye ve Cumhuriyet sevdalısı olduğunu anlatan Ağbaba, şunları söyledi:

"Kamer Genç, yoksul Anadolu topraklarında barışın, kardeşliğin, hoşgörünün, direnmenin, teslim olmamanın, diz çökmemenin sesiydi ve herkes bilir ki ayrımcılık yapmamanın sesiydi. Yaşamı boyunca hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimseye düşman olmadan hayatını tamamladı.

Ağbaba ve Özel, Kamer Genç'in mezarında selfie yaptı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KARŞISINDA KİM VARSA ONUN KARŞISINDA DURDU

Bir tek grup arasında ayrım yaptı o da kendini var eden, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin Ramazan köyünde doğup, onu Türkiye'nin protokolünün 3. sırasına taşıyan Cumhuriyet karşıtlarına karşı ayrım yaptı. Hep onların karşısında dik durdu.Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısında kim varsa onun karşısında durdu."Ağbaba ve Özel, Kamer Genç'in mezarında selfie yaptı

"BÜTÜN UMUTSUZLARA UMUT OLDU"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Kamer Genç, siyasette de siyaset öncesinde yaptıklarıyla da Cumhuriyet'in ne demek olduğunu bütün Türkiye'ye gösteren, bütün umutsuzlara umut olan, kimsesizlere güvence olan bir kişidir." dedi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Orhan Sarıbal ile CHP Grup Başkan Vekili Özel ve beraberindekiler, Genç'in mezarına karanfil bıraktı.

Ağbaba ve Özel, Kamer Genç'in mezarında selfie yaptı

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)