Akdağ: Hastanelere sezaryen yaptırımı yolda - izle

Akdağ: Hastanelere sezaryen yaptırımı yolda - izle

Bakan Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın 'Kürtaj cinayettir' sözüyle tartışılmaya başlanan sezaryenle ilgili konuştu. Akdağ, "Çok yüksek oranlarda olan özel hastanelerin gerekirse belli bir süreç sonunda doğum yaptırma ruhsatlarını ellerinden alacağız" dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!..

YAŞAM HAKKINI ÖNEMSİYORUZ

Kürtaj konusuna "Kadının seçim hakkı" ve "Bebeğin yaşam hakkı" gibi yaklaşımlar olduğunu belirten Akdağ, "Biz bulunduğumuz nokta itibarıyla bebeğin yaşam hakkını çok önemsiyoruz" dedi.

SEZERYEN BİR AMELİYATTIR

'Sezeryen bir ameliyattır" diyen Bakan Akdağ , sezeryanda anne ve bebeğin hayati tehlikesinin olduğunu söyleyerek 'Bunun dışında asla sezeryana tevessül edilmemelidir. Hem anne sağlığı, hem de bebek sağlığı açısından normal doğum sağlıklı bir yöntemdir. ' dedi.

YENİ ÖNLEMLER KAPIDA

Sezeryan oranı yüksek olan hekimleri normal doğum eğitimlerine alacaklarını kaydeden Akdağ, sezeryan yaptırma oranı yüksek olan oranlar hastaneler içinde yeni önlemlerin alınacağını belirtti. Bakan Akdağ yüksek sezeryan oranı bulunan olan özel hastaneler için alacakları yaptırımı ise şu sözlerle açıkladı:

"Çok yüksek sezeryan oranı olan özel hastaneleri gerekirse belli bir süreç sonunda doğum yaptırma ruhsatlarını ellerinden alacağız. Bu bir kamu hastane idari soruşturmasıyla yöneticiler hakkında gerekeni yapacağız"