Aktütün Karakolu baskınından yeni görüntüler-İzle

Aktütün Karakolu baskınından yeni görüntüler-İzle

2008 yılında Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine bağlı Aktütün Karakolu'na yönelik baskına dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

BASKINDA İHMAL İDDİALARI

www.terorihaneti.com sitesinde yayınlanan görüntülerde, Aktütün Karakolu'nun üs bölgesi Bayraktepe'de baskından bir gece önceki sızma girişiminin termal kameralar tarafından tespit edildiği yer alıyor.

Tepede görevli bir askerin harici kamera ile çektiği anlaşılan görüntülerde 3'er kişilik 2 terörist grup ile 5 kişilik diğer bir terörist grubunun sızma girişiminde bulunduğu fark ediliyor.

Türkiye'nin siyasi gündemini değiştiren Aktütün saldırısına ilişkin ortaya çıkan yeni görüntüler, baskında ihmal ve ihanet iddialarını tekrar gündeme getirdi.

SIZMA GİRİŞİMLERİ TERMAL KAMERADA

17 askerin şehit olduğu ve 21 askerin yaralandığı hain baskına ilişkin termal kamera görüntülerinde ilk sızmanın baskından 13 saat önce gerçekleştiği belirtiliyor. İnternet sitesinde yayınlanan iç güvenlik olay bildirim raporunda ise Aktütün 13'üncü Jandarma Sınır Bölüğü'ne karşı çok ciddi bir baskın girişiminin olduğu ve bu durumun Bayraktepe üs bölgesindeki askerler tarafından tespit edilerek üst komutanlıklara rapor edildiği yer alıyor.

Aktütün Karakolu baskınından yeni görüntüler