Alman Savunma Bakanı: İncirlik ziyareti ertelenmeyecek
Ajanslar

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, salı günü Berlin'de yaptığı açıklamada Alman milletvekillerin ekim ayı için planlanan İncirlik Üssü'nü ziyaretinin ertelenmeyeceğini düşündüğünü belirtti.

Von der Leyen "Ekim ayı başında İncirlik Üssü'ne gitmeyi planlayan Alman parlamenterler grubunun ziyaretlerini planlandığı biçimde gerçekleştireceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

HAFTA SONU GÜNDEME GELMİŞTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel de hafta sonu Çin'de yapılan G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından Alman milletvekillerine İncirlik Üssü'nü ziyaret etmeleri konusunda izin verileceğini düşündüğünü söylemişti.

İNCİRLİK İÇİN ALMANYA'DAN 58 MİLYON TUTARINDA YATIRIM

Almanya Savunma Bakanı, ayrıca Almanya'nın İncirlik Üssü için 58 milyon euroluk bir yatırım paketi hazırladığını da onayladı. Savunma Bakanı Von Der Leyen henüz para akışı olmadığını belirtti.

Alman Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jens Flosdorff de Der Spiegel dergisinin kendisi ile yaptığı söyleşide, İncirlik Üssü'nde Alman askerlerinin operasyonları için 58 milyon euro tutarında bir yatırım paketi hazırlandığını, bu konuda Türkiye ile bir protokol üzerinde görüşüldüğünü, ancak henüz imzalanmadığını bildirmişti.

Sözcü Flosdorff, Alman askerlerinin İncirlik'teki misyonunun ötesinde seyyar bir savaş yönetim merkezi satın alınmasının zaten gerekli görüldüğünü, bu merkezde devreye girecek teknolojinin başka üslerde de kullanılabileceğini söyledi. İncirlik'te Alman Tornado keşif uçakları için 26 milyon euroluk maliyeti olacak olan bir uçuş pisti ile askerler ve diğer personel için bir bina inşa edilmesi öngörülüyor. Seyyar savaş yönetim merkezinin 30 milyon euroya malolacağı belirtiliyor. Merkezin zemini için de iki milyon euroluk bir kaynak planlandı.