Altın Elbiseli Adam hayatını kaybetti

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde arabadan inip köprü üzerinde yürüyen bir kişiye çarpan Bayoğlu ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bayoğlu'nun çarptığı kişinin emlak danışmanı ve broker Buğra Erdem olduğu öğrenildi. Erdem olay yerinde hayatını kaybederken Bayoğlu ise kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Altın Elbiseli Adam hayatını kaybetti

İKİSİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Saat 02.00 sıralarında meydana gelen kazada Buğra Erdem, eşiyle birlikte 34 FV 8512 plakalı otomobiliyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Anadolu yönüne giderken köprü girişine gelmeden otomobilini durdurdu. Dörtlülerini yaktığı araçta eşiyle tartışmaya başladı. Daha sonra öfkeli bir şekilde araçtan inerek karşı şeride geçti. Bu sırada Avrupa çıkışı istikametinde ilerlemekte olan Bayoğlu, kullandığı 34 UR 8430 plakalı motosiklet ile Erdem'e çarptı. Erdem olay yerinde yaşamını yitirdi. Çarpmanın etkisiyle savrulan ve ağır yaralanan Bayoğlu, derhal Haydarpaşa Numune Hastanesine kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

DAHA ÖNCE DE KAZA GEÇİRMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl, Şile yolunda arkadaşı Fuat Domaniç ile birlikte kaza yapan Bayoğlu, kaza sonrası o anları esprili bir dille anlatmıştı. Bir anlık dalgınlıkla birlikte saatte yaklaşık 160 kilometre hızla ilerlerken çarpışan ikili, yere düştükten sonra metrelerce sürünerek taklalar atmışlardı.

Altın Elbiseli Adam lakaplı Bayoğlu, motosiklet camiasını ve sevenlerini üzdü.

YARIN ÇENGELKÖY’DE TOPRAĞA VERİLECEK

Bayoğlu’nun yarın Çengelköy Mezarlığı içerisindeki Kerem Aydınlar Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Altın Elbiseli Adam hayatını kaybetti VİDEO

BARKIN BAYOĞLU KİMDİR?

1975 yılında İstanbul'da doğan Barkın Bayoğlu, İstanbul'da başladığı ilkokula, ailesinin İngiltere'ye göç etmesi ile orada devam etti.

Belçika'ya siyasal bilimler okumaya giden Bayoğlu yarım bırakarak, Türkiye'ye döndüğünde Bilgi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi.

Bayoğlu'nun motosiklet sevdası İngiltere'de gittiği bir fuarda ilokul çağında başladı.

Altın Elbiseli Adam hayatını kaybetti

İLKOKULDA BAŞLAYAN AŞK

Motosiklet alanında Türkiye'de söz sahibi olan Bayoğlu bir röportajında o günleri şöyle anlatıyor: "Bende motosiklet aşkı çok çok eskilere dayanıyor. İlk motosiklet fuarına İngiltere’de gittim. İlkokul ikinci sınıftaydım. Orada benim aklım gitti ve âşık olmuştum artık."

Askerden döndükten sonra hobisini mesleğe çeviren Bayoğlu, "İki Teker" ve "Oto Haber" dergilerinde editör olarak çalıştı.

Bayoğlu, yönetmen iki arkadaşıyla birlikte çektiği motosiklet test sürüşleri ve ileri sürüş tekniklerini anlattığı YouTube videolarıyla motosiklet meraklısı çok geniş bir kitleye ulaştı.

Sektörde tanınmış biri haline gelen Bayoğlu, önce Showmax ardından Skytürk gibi tv kanaları için program yaptı.

Altın Elbiseli Adam hayatını kaybettiBarkın Bayoğlu (Sağda)

ALTIN ELBİSELİ ADAM KAZAKİSTAN'DA DOĞDU

Barkın Bayoğlu, Kazakistan'da çalışırken bir müzede gördüğü M.Ö. 5. yüzyılda ölen bir prensin, altından elbisesi ve kırmızı bir kaftanı ile birlikte gömüldüğünü ve üzerindeki yazıların Türkçe olmasından etkilendi. Türkiye'ye döndüğü zaman bir video çekiminde giydiği tulumun da altın rengi olması ile Altın Elbiseli Adam fikri ortaya çıktı.

Altın Elbiseli Adam hayatını kaybetti

ALTIN ELBİSELİ ADAM FİKRİNİN GELİŞİMİ

İlk motosikletini lisedeyken alan Bayoğlu; “altın elbiseli adam” lakabının ortaya çıktığını da şu sözlerle aktarıyor: "Kazakistan’da çalışırken Altın Elbiseli Adamı müzede görmüştüm, bir prens. M.Ö. 5.yy’da erken yaşında ölmüş biri. Otopark inşaatı sırasında mezarı bulunuyor. Elbisesi altın, içinde kırmızı bir kaftanı var ve çivi yazısı ile yazılar üzerinde. M.Ö.5. yy ve o yazılar Türkçe idi. Bu beni bayağı etkilemişti. Ayrıca 2008 yılında İki Teker Dergisi’nde çalışırken bir sponsor, 'Barkın’a da tulum getirdik.' dedi. 'Bu sene İtalya’da dore renk moda olduğu için tulumu da altın renginde getirdik.' dedi. E bizde video çekeceğiz, ne yapalım dedik, 'Altın Elbiseli Adam olsun o zaman' fikrinde buluştuk. Hem de ölmekte olan Türk anlayışını diriltiriz hem de mesajı alttan alttan vermeyi amaçladık. Çünkü bizi sevmeyen insanlar bunu yavaş yavaş yapıyorlar. Bizde bu taktik ile yapmak istedik."