Ankara yeni projelerle değerleniyor

ankara

Ankara kentsel dönüşüm projeleri ve yeni markalı konutları ile yeni bir çehreye kavuşuyor. Son yıllarda Ankara'da gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleşiyor. Şehir, büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra konut AVM, otel, ofis, plaza projeleri ve kamu yatırımları ile buyuk bir yatırım alanı durumuna geldi. TSKB Gayrimenkul Değerleme Ankara Şubesi Yöneticisi Derya Alan Erdem Ankara'nın gelişen bölgelerini değerlendirdi.

ANKARA'NIN ÖNE ÇIKAN BÖLGELERİ

Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Söğütözü, Çukurambar ve Balgat bölgelerini de kapsayan alan, Ankara'nın yeni merkezi iş alanı olarak tanımlanmaya başladı. Konut projeleri ise ağırklı olarak Incek, Yaşamkent, Çayyolu, Beysukent, Bağlıca, Eryaman Yuva ve Oran çevresi ön plana çıkıyor.

ÇUKURAMBAR

Son yıllarda alışveriş merkezlerine ziyaretlerin artması alışveriş merkezlerinin bulunduğu lokasyonlarda konut metrekare birim fiyatlarında hızlı bir artışa sebep oldu. Çukurambar da bu trendi yakalayan semtlerden. Ankara lüks ofis ihtiyacını karşılamaya başlayan Çukurambar'ın Ankara'nın yen finans ve is merkezi haline gelmesi bekleniyor.

ÜMİTKÖT VE ÇAYYOLU

Ankara halkının son zamanlarda site yaşamı ve yeşil alan arayışı sebebiyle şehir dışına göç etmeye başlamasıyla Ümitköy ve Çayyolu'na olan ilgi artış gösterdi. Ayrıca son zamanlarda yeni ve modern hastanelerin, üniversitelerin, eğlence alanlarının ve alışveriş merkezlerinin batıya kayması Ümitköy'e değer kazandıran farklı etmenlerdir. Bölgeye değer kazandıran faktörlerden biri faaliyete geçen metro hattı ve otobüs-dolmuş seferlerinin artması.

ORAN

Son yıllarda yapılan alışveriş merkezi ve rezidanslar, orman manzarası ve TRT'nin bu belgede yer alması gibi faktörlerin konut fiyatlarının yüksek olmasına etken olduğu biliniyor.

İNCEK

İncek'te büyük ölçekli konut projeleri inşa edilmeye başlandı. Gölbaşı'nda yer alan Mogan Gölü İncek Bulvarı'nın şehir merkezine yakınlığı havasının temiz olması, park sorunun olmaması ve Hacettepe orman manzarasına sahip olması bölgeye ciddi avantajlar katıyor.