Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastane dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ankara ayağa kalktı. Ankara'nın dört bir yanında yapılan gösterilere polis müdahale etti.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

OTURMA EYLEMLERİ İLE BAŞLADI

Sabah saatlerinde Kızılay Güvenpark'ta bir kişi merdivenlere oturarak oturma eylemi başlattı. Önüne bir ekmek koyan gösterici sessiz bir şekilde saatlerce protestosunu sürdürdü. Öğle saatlerinden itibaren çok sayıda kişi de Güvenpark'a gelerek oturma eylemi başlattı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ile Ankara İletişim Fakültesi'nde bir grup öğrenci dersleri boykot etti, dersler ise iptal edildi.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

TOPLANMALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Kızılay'daki toplanmalar devam ediyor. Polis, bölgede çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Polis, helikopteri de eylemi havadan takip ediyor.

KIZILAY SAVAŞ ALANI

Kızılay'da öğle saatlerinde başlayan toplanmalar öğrenci gruplarının katılımı ile 5 bin kişiye ulaştı. Burada Berkin Elvan fotoğrafları taşıyan ve sloganlar atan grup belediye otobüslerini durdurarak üzerlerine Berkin Elvan fotoğrafları yapıştırdı. Başbakanlık önünde barikat kuran polis akşam 18.30'da göstericileri dağıttı. TOMA ve akreplerle müdahalede bulunan polis göstericilere karşı şiddetin dozunu arttırdı.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

Ara sokaklara kaçan göstericileri kovalayan polis meydanın her noktasına gaz sıktı. Polisin göstericilerin kaçtığı alışveriş merkezilerine de gaz sıktığı görüldü. Polisin müdahalesi sonucu merkezdeki esnaf kepenk indirdi. Mesai bitimi nedeniyle evlerine gitmek için duraklarda bekleyen vatandaşlar da gazdan etkilendi. Ara sokaklara dağılan göstericiler sık sık sloganlar atarak meydana yürümek istedi. Güvenpark'ta güvenlik çemberi oluşturan polis toplanan gruplara müdahale etmeye devam etti. Göstericilerden 27 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

TUZLUÇAYIR'DA MÜDAHALE

Tuzluçayır'da toplanan 500 kişilik bir grup Kızılay'a yürümek istedi. Yolu trafiğe kapatan göstericilere polis müdahale etti. Biber gazı ile müdahale eden polise göstericiler taşla karşılık verdi. Polis göstericilerin Kızılay'a yürümesine izin vermedi. Çatışma ara sokaklarda da devam etti.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

AVUKATLARDAN BERKİN'İN FOTOĞRAFIYLA YÜRÜYÜŞ

Ankara Barosu avukatları da cübbelerini giyip, ellerinde ekmek ve Berkin'in fotoğraflarıyla adliyeden Kızılay'a kadar yürüdü. Ankara Güven Park'ta ise 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı anmak için Ankara Kızılay'daki Güven Park'ta yaklaşık 1500 kişi toplandı. Ankara Barosu'na kayıtlı bir grup avukat ise, cübbeleri üzerlerinde ellerinde ekmeklerle Güven Parka geldi ve eylemcilere destek verdi.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

SLOGANLAR ATILDI

Burada toplanan eylemciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve polis aleyhine çeşitli sloganlar attılar ve dövizler taşıdılar. Anma eylemine katılan bir gurup ise, kavşaktan geçmekte olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kanalizasyon aracına tekmeler savurdu. Sürücü ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Güven Park yakınlarında üniformalı polis ekipleri bulunmazken, TOMA'lar ise Atatürk Bulvarı üzerinde hazır bekletiliyor.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

'SORUMLULARI YARGI ÖNÜNE ÇIKARIN'

Uluslararası Af Örgütü'nden yapılan açıklamada ise sorumluların yargı önüne çıkarılması istenildi. Açıklamada, “Uluslararası Af Örgütü olarak, Berkin Elvan'ı öldürenlerin ve tüm sorumluların korunmadan ve daha fazla zaman kaybedilmeden bulunmasını, soruşturmanın en kısa zamanda etkili, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yapılmasını ve sorumluların derhal yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, bir kez daha, Türkiye'de kolluk kuvvetlerinin cezasızlığının bir an önce sona erdirilmesine; aşırı güç kullanımına dair hızlı, bağımsız ve tarafsız soruşturma başlatmaya; protestoculara ve diğer bireylere kötü muamelede bulunan, hak ihlallerine yol açan fiilleri işleyen ve bu fiillerin emrini veren tüm görevlilerin ve kolluk kuvvetlerinin derhal yargı önüne çıkarılmasına ve cezalandırılmasına dair çağrımızı güçlü bir şekilde yineliyoruz” denildi.

LİSELİLER DE EYLEM YAPTI

Elvan için eylemler devam ediyor. Polis Tuzluçayır'daki göstericilere müdahale etti. Gösterilerde 2 kişinin yaralandığı bildirildi. Kızılay'da da liseliler eylem yaptı.

LİSELİLERİN EYLEMİNDEN KARELER

EYLEME POLİSTEN 2. MÜDAHALE

Saat 14:33 itibariyle Berkin Elvan için yapılan protestolara polisten 2. müdahale geldi.

Ankara'da Berkin Elvan eylemi devam ediyor İZLE

KIZILAY METROSU KAPATILDI

Saat 15.01 itibariyle Kızılay metrosu da kapatıldı. İstasyonun gaz koktuğu iddia edildi.