Ankara'ya yeni metro projesi

rei

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Ankara’da inşa edilecek olan yeni metro hattının yapımının üstlenmesinden hemen sonra, Başkent için yeni bir proje daha müjdelendi.

Başkent'te Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Kızılay arasında hizmet verecek hattın yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gerçekleştirecek.

Konuyla alakalı Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÜÇ İSTASYONLU HAT

"Atatürk Kültür Merkezi - Gar - Kızılay metro hattı tümüyle yer altında, metro standartları ile projelendirildi. 3,3 kilometre ve 3 istasyondan oluşuyor. Bu proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatacak."

Elvan sözlerine şöyle devam etti, "Proje, Gar istasyonunda YHT ile, Adliye istasyonunda ise belediyece planlanan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonu ile Kızılay istasyonunda ise Çayyolu ve Batıkent metro istasyonları ile entegrasyon sağlayacaktır” dedi.

BAKANLIKTAN BAŞKENT İÇİN DÖRDÜNCÜ PROJE

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan ve uzun süre geçmesine rağmen bitirilemeyen 3 metro hattını 2011 senesinde devralmıştı.

Bu üç proje arasında bulunan Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan hattının yapımını tamamlayan Bakanlık, Çayyolu ve Sincan metrolarını 2014 senesinde hizmete sunmuştu.

Bakanlığın Atatürk Kültür Merkezi - Keçiören hattındaki çalışmaları sürüyor. AKM-Gar-Kızılay ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Başkent’te yapımını üstleneceği dördüncü proje olacak.