Apple, Samsung'a karşı bir dava daha kaybetti!

Apple, Samsung'a karşı bir dava daha kaybetti!

Samsung, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Apple'ın iPhone 3GS, iPhone4, iPhone 4S ve iPad'ler gibi en popüler ürünlerini kendisine ait olan 3G teknolojisi ile ilgili bir patenti izin almadan ve ücret ödemeden kullanmakla suçlayarak Hollanda'da bir dava açmıştı.

Samsung bu davada, izin alınmadan kullanıldığı için 3G teknolojisi içeren tüm Apple ürünlerinin raflardan indirilmesini istiyordu. Duruşmalar sürüp giderken bugün Hollanda Lahey'deki yerel mahkemeden yapılan son bildiriye göre Samsung sevinen taraf oldu. Mahkeme patent ihlali konusunda Samsung'u haklı buldu.

Mahkemenin verdiği kararda Qualcomm çiplerinin kullanıldığı iPhone 4S ve Yeni iPad'de bu patent ihlalinin gerçekleştirilmediği belirtiliyor.

Çünkü Samsung, halihazırda bu patenti Qualcomm'a lisanslamış durumda. Bildiride, Qualcomm çiplerinin kullanılmadığı Apple'ın diğer modellerinde ise bu ihlalin gerçekleştiği belirtiliyor.

Her ne kadar Apple'ın tüm ürünleri raflardan indirilmeyecek olsa da Apple, Samsung'a birkaç milyon Euro ödemek zorunda kalacak! Bu dava sonucunda Samsung, Apple'dan 5 milyon Euro'ya kadar tazminat isteyebilecek!


Ancak Samsung'un Apple'a, önceden kaybettiği iki davadan kalan 800.000 Euro tazminat borcu olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.