Apple'ın kurucusu Wozniak: Android'e geçelim

Apple'ın kurucusu Wozniak: Android'e geçelim

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, Apple'ın Android işletim sistemiyle çalışan telefon yapması gerektiğini belirtti.

''İNSANLAR TASARIMLARIMIZA DEĞER VERİYOR''

Hiçbir şeyin Apple'ı, Android piyasasının dışında tutamayacağını söyleyen Wozniak; bu durumlarekabet edebilecek noktada olduklarını kaydederek,"Yaptığımız şeyleri Android'le karşılaştırdığımızda insanlar tasarımlarımıza değer veriyor. Aynı anda her iki piyasada da yeralabiliriz" dedi.

SAMSUNG MÜKEMMEL ÜRÜNLER YAPIYOR

Wozniak daha önce de iPad Air ve iPad mininin piyasaya çıkması sonrası "iPad'ler ihtiyacıma hitap etmiyor" demişti. Wozniak, bir Alman sitesine yaptığı açıklamadaysa, Appleiçin, "Bence biraz geride" demiş, diğer şirketlerin Apple'a yetiştiğini belirtmişti. Wozniak ayrıca, "Samsung büyük bir şirket. Mükemmel ürünler yapıyor" şeklinde konuşmuştu.

APPLE'A OLAN BAĞLILIĞI SÜRÜYOR

Tüm bu açıklamalara rağmen şu anda şirketin yönetim kurulunda bulunmayan Wozniak Apple'a olan bağlılığını sürdürüyor. Wozniak, yeni çıkan Apple ürünlerini ilk günlerde sıraya girerek almaya çalışıyor.

Wozniak, Steve Jobs'la birlikte Apple Bilgisayar şirketini kurdu. 1970'lerdeki kişisel bilgisayar devrimine büyük katkılarda bulunan buluşları ve cihazlarıyla tanınıyor. 1970'lerin ortasında Apple I ve Apple II isimli bilgisayarları geliştirdi. Apple II büyük bir başarı kazanarak 1970'lerde ve 1980'lerin başında en çok satan kişisel bilgisayar oldu. Wozniak, Apple'daki tam zamanlı işinden 6 Şubat 1987 tarihinde, şirketi kurduktan oniki yıl sonra ayrıldı.